Türk Titanic'in hikayesi, AFP'ye manşet oldu...

1970’de Giresun’dan Berlin’e göç ederek garsonluk yapmaya başlayan, zaman içinde bir döner restoranı zinciri ile bir otel zinciri sahibi olan Mehmet Aygün ve ailesi Fransız haber ajansı AFP’ye haber oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk Titanic'in hikayesi, AFP'ye manşet oldu...

Mehmet Aygün ve kardeşlerinin başarısını konu eden haberde, ailenin Türkiye’de 5 ‘Titanic’ oteli, Almanya’nın başkenti Berlin’de 6 döner kebapçı ile bir de otelleri olduğu belirtildi.

Berlin’in merkezinde ilk otel açan Türk yatırımcılarından olan Aygün, şehrin doğu tarafında da ikinci otelinin inşaatına başladı. Almanya’da Hasır adlı döner restoranı zinciriyle büyüyen ve Titanic adıyla Türkiye’de otel zinciri kuran Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, Almanya’daki iki otel için 50 milyon euro’luk yatırım yaptıklarını söyledi.

AFP’ye konuşan Mehmet Aygün’ün oğlu Aytaç Aygün ise ailenin başarı öyküsünü “çalışmak, daha çok çalışmak” diye özetleyerek, “Ben küçükken babamı nadiren hafta sonunda görebiliyordum” dedi. Aygün, Türkiye’deki otellerini Almanların sıklıkla tercih ettiklerine belirterek, “Hedefimiz Avrupa’da da oteller açmak” diye konuştu. Türkiye’de açtıkları ilk otelin Antalya’da, batan Titanic gemisinin bir kopyası olduğunu ifade eden Aygün şunları söyledi:

“Otelcilikte hızlı büyüyoruz. Resort otellerden şehir otelciliğine de adım attık. Toplamda 6 otelimiz var. Daha bir çok otel açmayı planlıyoruz.” Aile arasında büyük bir dayanışma olduğunu belirten Aytaç Aygün, Almanya’daki bütün gurbetçilerin başarılı olabileceklerine olan inancını dile getirdi. Aytaç Aygün, “Bu ülke büyük olanaklar sunuyor” diye konuştu. (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.