Türk şirketleri Rusya ile Türkiye’yi günde ortalama 85 uçuşla birbirine bağlıyor

Ukrayna krizi yüzünden Batı’nın hava sahalarını Rus yolcu uçaklarını kapatması nedeniyle Türkiye neredeyse Rus yolcuların tek çıkış yolu oldu.

12/08/2022 12:49
Türk şirketleri Rusya ile Türkiye’yi günde ortalama 85 uçuşla birbirine bağlıyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere Türk şirketleri Rusya’dan Türkiye’ye günde ortalama 85 uçuş gerçekleştiriyor. Hatta Rus tarafının Türkiye’den ağustos sonunda uçuşların günde 100’e çıkarılmasını talep ettiği ifade edilliyor. Türkiye’ye sefer yapan Rus havayolu şirketleri ile birlikte Rusya’dan Türkiye’ye her gün 120 civarında uçak gelip gidiyor.

Türkiye’ye en fazla uçuş gece saatlerinde yapıldığı için Moskova’da THY’nin üst seçtiği Vnukova Havalimanında gece yoğunluk yaşanıyor. Özellikle 02:00 ile 05:00 arasında birkaç dakika arayla her gece ona yakın uçak kalkış yaptığı için binlerce yolcu valizleriyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Benzer manzara öğle saatlerinde 14:00 ile 17:00 arasında gözleniyor. Günün belli saatlerinde neredeyse 5 dakikada bir Türkiye istikametinde uçak kalkıyor.

Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara katılmayan diğer ülkeleri ise sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan, Mısır, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan. Ancak yedi ülkenin toplamı, dünyaya açılan Rus turistin ancak yüzde 15’ini oluşturuyor. Yaklaşık yüzde 85’i Türkiye üzerinden diğer ülkelere gidiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.