Türk Restaurantları, Dubai'ye akın etti...

Dubai ve Abu Dhabi Türk mutfağına da büyük ilgi gösterdi. Şu anda Dubai'de 18 Türk markasının 25 restoranı bulunuyor. Hedef bu rakamı 1.5 yıl içinde 50'ye çıkarmak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk Restaurantları, Dubai'ye akın etti...

Meraas'ın dev AVM projesinde Tike ve Big Chefs yer alacak. Nusret'in Dubai'de şube açmaya hazırlandığı belirtiliyor. Doors Grubu'nun restoranları için görüşmeler sürerken Borsa ve Ankara'dan bir steak house markasının da bölgeye girmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Hünkar'ın da aralarında bulunduğu 5 restoran da Abu Dhabi'ye geleceği belirtilen diğer markalardan.

Pazarda hızla büyüyen hazır giyim markaları da dikkat çekiyor. BAE'de 47 mağaza ve 60 milyon dolar ciroya sahip Koton, büyümeye devam edecek. Simit Sarayı bu yıl BAE'de 30 mağaza açma hedefi koyarken, Mavi Jeans bölgede 3 olan mağaza sayısını 5'e çıkaracak. LC Waikiki ve İpekyol bölgede anlaşma sağlayan diğer markalar olarak öne çıktı.

 

Büyük projeler yolda

Dubai ile Abu Dhabi'de yeni ve şaşırtıcı projeler hazırlanıyor. Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Kumbaracı, "Meraas Grubu, İpekyolu güzergahındaki çarşıların benzerini yapacağı dev bir proje üzerinde çalışıyor. Bu çarşıların arasında İstanbul'daki Kapalıçarşı da olacak. Kutsal Kur'an Tema Parkı'nda ise Kur'an'daki mucizelerin canlandırılması planlanıyor. Dubai yatırımcılar için önemli bir pazar" dedi.

70 alışveriş merkezi var

BAE'DE toplam 90 AVM bulunuyor. Bunların 70'i Dubai'de. 4 Dünyanın en büyük AVM'si olarak açılan ve bin 200 markanın olduğu Dubai Mall'u yılda 75 milyon kişi ziyaret ediyor. Bu rakamın 2014'te 100 milyon olması hedefleniyor. 4 Bölgede 6 bin mağazada markalı ürünlerin satışı yapılıyor. 4 Uluslararası zincirlerin yüzde 55'inin Dubai'de şubesi var. 4 Burada ürünleri satılan lüks marka sayısı ise 385. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.