Turizmin nabzı Ankara’da attı...

Genç Turizmciler Derneği ve Hacettepe Üniversitesi İşletme Topluluğu tarafından Rixos Grand Ankara’da düzenlenen “Turizm ve Finans Zirvesi” siyasetle iş dünyasını bir araya getirdi. Açılış konuşmasını yapan Eksi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener gençlerin gelecekteki önemine değindi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmin nabzı Ankara’da attı...

Zirvenin turizm oturumunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Mahmut EVKURAN , Turser Genel Müdürü Doç Dr. İbrahim BİRKAN , Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bulut BAĞCI . Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Koray YETİK, Limak Holding İnsan Kaynakları Müdürü Birol SAYLAN, Betuyab Genel Müdürü Serap TOMBUŞ ,  Dedeman Otel Grubu İnsan Kaynakları Direktörü İlmi YAVUZ , Skal başkanı  Savaş Çolakoğlu gibi iş dünyası ve bürokrasiden bir çok önemli isimler vardı.

 

Turizm de markalaşama oturumunda, markalaşmaya akademik anlamda değinen TURSER Genel Müdürü İbrahim Birkan, marka olmanın yolları hakkında da kısaca bilgi Verdi. Markalaşan otellerin markalaşmayı başaramayan otellere göre %20-%25 oranında değerli olduğunu ve markalaşmanın doluluk oranı ve ADR acısından yüksek rakamlarla oteli pazarlama konusundaki kolaylılara değindi.

 

Bunların yanı sıra “Loyalty programları sayesinde Hilton ve Sheraton gibi büyük gruplar, otellerini çok rahat satabiliyorlar. Bu markalaşmanın bir ürünüdür. Markalaşma, müşteri güveni demektir. Tatil yapmak için bir Club Med otelini mi tercih edersiniz yoksa herhangi bir otel mi tercihini olur? Tabiî ki Club Med. Markalaşmada en önemli kavram, sürprizlerle karşılaşmazsınız. Marka size ne sunacağını anlatır. “

Eğitim konusunda konuklardan gelen bir soru üzerine “ Gençlerin en büyük sorunu dil,lisan problemi. Misafir uçağından inmiş gelmiş otele. Lobi de check-in olacak, ben bu misafire – bir dakika efendim, resepsiyonist dil kursuna gitti, akşam geldikten sonra check-in alalım – mı diyeyim. Yanı sözün kısası turizm alanında uzmanlaşmak isteyen arkadaşlar dil konusuna ağırlık vermelidirler. “BETUYAP Genel Müdürü Serap Tombuş, “ Belek Masalı “ diye başlayan Belek’in turizm sektörüne katkılarını anlattı ve Eski Cumhurbaşkanı Sn. Turgut Özal’ın kendi kamerası ile çektiği fotoğrafları sundu.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Koray Yetik, turizm yatırımlarında dikkat edilmesi gereken noktaları ve TYD’yi konukları anlattı. Franchising’in hakkında bilgi veren Yetik, gençlere sektörde çalıştıkları sürece başarıyı elde edecekleri konusunda bilgilendirdi. Zirveye, Bakanlık Müşavirleri Seyda Odabası  ve Canan Güleryüzlü, Turizm Tanıtma Eski Genel Müdürü Hüsnü Gümüs, Bartın İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Final Eğitim Kurumları Kurucusu Eyüp Bilbay ve Kıvanc Bilbay, Haberturizm.com Genel Yayın Yönetmeni Turgay Genç ve çok sayıda akademisyen, yönetici katıldı. Katılımcıların büyük kısmının öğrenci olduğunu söyleyen derneğin genel sekreteri Halim Emre LAFİŞ katılımcılarımıza fazladan bir bilgi bile kazandırdıysak ne mutlu bize açıklamasını yaptı…


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.