Turizmin devleri tek tek tarih oldu

Ekonomik krizle birlikte işsiz sayısı hızla artarken, yüzlerce şirket de kapandı. Ünlü firmalar önce konkordato, daha sonra iflas başvuruları için sıraya girdi. Son olarak Atlas Global'in eklendiği iflas listesinde ne yazık ki, turizmin devleri de yer alıyor.

18/02/2020 10:50
Turizmin devleri tek tek tarih oldu

İşte yakın dönemde turizm sektörüne veda eden turizm devlerinden bazıları:

ATLASGLOBAL:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 14 Şubat 2020’de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur” dedi.

Atlasglobal, önceki yıllarda aldığı mali hasar ve İstanbul'daki yeni havalimanının artırdığı maliyetler nedeniyle Kasım ayı sonunda tüm uçuşlarını durdurmuş; 21 Aralık'ta tekrar uçuşlara başlamıştı. Ancak Ocak ayında, sezonsal düşük talep nedeniyle Avrupa uçuşlarına Mart ayına kadar ara verdiğini açıklamıştı.

Atlasglobal 14 Mart 2001'de “Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı” gerçekleştirmek üzere kurulmuş ve ilk uçuşunu 1 Haziran 2001'de gerçekleştirmişti. Şirket, iç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004 yılında başlamıştı.

ULUSOY:

Türkiye’nin en köklü otobüs firmalarından olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını alan ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım hakkında Şubat 2019’da iflas kararı verildi.

Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen duruşmaya davacı Ulusoy Ulaşım’ın vekili Abidin Oğul ile alacaklılar İro Turizm, Temsa, Loukoil ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katılmıştı.

BORA JET:

2010 yılında kurulan Borajet, Kasım 2019’da iflas etti. Borajet Havayolları, 2016 yılının son günlerinde ABD’de yaşamını sürdüren iş insanı Yalçın Ayaslı tarafından SBK Holding’e satılmıştı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding bünyesinde 2017 yılının Nisan ayına kadar uçuşlarını sürdüren Borajet, daha sonra ani bir kararla yeniden yapılanma sürecine girildiği belirtilerek uçuşlarını durdurduğunu duyurmuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.