Turizmin devleri Samsun'da buluştu... Bölgenin en büyük sıkıntısı direk uçuşların olmayışı

Samsun Atakum belediye başkanlığında ve Karadeniz Turistik işletmeciler derneği KATİD destekleriyle Orta Karadeniz destinasyon paneli düzenlendi.

28/09/2022 13:18
Turizmin devleri Samsun'da buluştu... Bölgenin en büyük sıkıntısı direk uçuşların olmayışı

Panelist olarak Türkiye’nin önemli tur operatörlerinden Anex tur yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar, Mercan Turizm Yönetim kurulu üyesi Mehmet Mengü, ETS yönetim kurulu başkan yardımcısı Suat Özbek, ve ALTİD Başkanı ve TÜROFED Yönetim kurulu üyesi Burhanettin Sili katılımı ile Samsun Grand Sheraton Hotel'de gerçekleşti.

Konuşmalarda Anex tur yönetim kurulu başkanı Neşet Koçkar, “İlk adımı yerel yönetimler atmalı, bizlerin buraya çalışabilmemiz için önce hedef pazarların ve hedef kitlelerin belirlenmesi lazım. Kesinlikle reklam çalışmaları yapılmalı ki bizimde elimiz güçlensin. Sonrası çok daha kolay olacaktır. Önümüzdeki sene Rusya’dan Samsuna 2-3 deneme uçuşu yapacağım size bunun sözünü verebilirim” dedi.

Direk uçuş sorununun çözülmesi gerekli

Mercan Turizm Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Mengü de yaptığı konuşmada, “Bölgenin yabancısı değiliz, Doğu Karadeniz'in şimdiki haline bizimde büyük katkılarımız oldu. Aynı şekilde Ordu ya kadar çalışıyoruz. Bu destinasyona Samsun'u da eklemek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Ama en büyük sıkıntımız direk uçuşların olmayışı. Bunun çözülmesi önemli. Yerel yönetimler olarak gerekli adımlar atıldığında biz bu bölgeye çalışmaya hazırız" diye konuştu.

ETS yönetim kurulu başkan yardımcısı Suat Özbek de, “Bir hikâye yaratmak çok önemli. Bunun örneklerini Avrupa da çok fazla görüyoruz. Buranında bir hikâyeye ihtiyacı var. Bu konuda dizi ve filimler çok etkili oluyor. Binlerce yıllık Kapadokya’yı bizler asmalı konak sayesinde satmaya başladık" şeklinde konuştu.

Bölge, Akdeniz gibi kitle turizmine uygun değil ama, bunu bir dezavantaj olarak görmemek lazım

ALTİD Başkanı Burhanettin Sili ise, “Bölge, Akdeniz gibi kitle turizmine uygun değil. Bunu bir dezavantaj olarak görmemek lazım. Artık müşteriler daha küçük ölçekli tesisler ve kum, güneş, deniz harici yerleri tercih ediyor. Ayakları yere basan bir büyüme ile yola devam etmek lazım. Ayrıca turizm bakanlığı TGA da ve Türkiye otelciler federasyonunda yönetim kurulu üyesi Karadeniz başkanı Murat Toktaş'ın da her platformda büyük çabaları var buda size önemli bir avantaj sağlıyor” dedi

Paneli değerlendiren Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD Başkanı, TÜROFED ve TGA yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş ise, “Bizim için son derece önemli bir panel oldu. Bu kadar değerli katılımcıların bir arada olması bölge turizmcilerine ve yerel yönetimlere güzel enerji verdi. Çıkan sonuçlar çok önemli. Bu çalışmaları sürdürebilir kılabilirsek bölgeye büyük katkısı olacaktır. Artık top bizde,  söylemden eyleme geçme zamanı geldi” diye konuştu. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.