Turizme Michelin ve Hollywood planı

Türkiye’nin turizm potansiyelinin güçlendirilmesi için Hollywood yapımı ortak dizi ve film projelerinin hayata geçirilmesi, Michelin rehberine İstanbul’a ilave olarak yeni illerin dahil edilmesi, 5 yıldızlı halk plajı sayısının yükseltilmesi de hedefler arasında.

31/05/2023 18:10
Turizme Michelin ve Hollywood planı

Seçim sürecinin sona ermesiyle cari açığı fazlaya dönüştürme hedefi kapsamında katma değeri yüksek olan turizm sektöründe de önemli adımların atılması planlanıyor. Milliyet’ten Meltem Güneş’in haberine göre, deniz turizminin yanı sıra kültür, doğa, tarih, sağlık, termal ve kış turizmi, kongre ve etkinlik gibi her alanda turizmin çeşitlendirilmesi için çalışmalar yürütülecek. Geçen yıl 51,4 milyon turist, 46,3 milyar dolarlık bir turizm gelir elde edilirken, 2028 yılı için 90 milyon ziyaretçi ve 100 milyar dolar gelir hedefi konuldu.

Hollywood’la ortaklık

Sağlık turizmi kapsamında gelen turist sayısının 1 milyon 250 bin kişiden 2028 yılına kadar 3 milyona çıkarılması ve 10 milyar dolarlık sağlık hizmeti ihracatına ulaşılması planlanıyor.Yeni dönemde Türkiye’nin her bölgesine yapılacak ilave yatırımlarla turizmin 81 ile yayılması sağlanacak.

Türkiye’nin turizm alanında uluslararası ölçekteki rekabet gücünü, pazar payını ve marka değerini artırmak için uluslararası alanda güçlü bir Türkiye markası oluşturmaya yönelik tanıtım stratejileri geliştirilerek uygulamaya başlanacak. Hollywood yapımı ortak dizi ve film projelerinin hayata geçirilmesi de hedefleniyor. Bu filmlerin küresel platformlarda yayınlanmasıyla yoğun bir ilginin Türkiye’ye çekilmesi amaçlanıyor.

Michelin’e yeni iller

İstanbul, dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olarak kabul edilen Michelin Rehberi’ne 38. varış yeri olarak katılmıştı. Rehbere İstanbul’a ilave olarak Antalya, İzmir başta olmak üzere en az 5 ilin daha dahil edilmesi için çalışmalar yürütülecek. Ücretsiz Halk Plajı Projesi kapsamında 5 yıldız kalitesinde hizmet veren ücretsiz halk plajı sayısı da 10’dan 35’e çıkarılacak. Eko-turizm yaygınlaştırılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.