Turizme Dair'e, açık mektup ve tepki...

'Turizme Dair' adlı televizyon programının yapımcısı ve sunucusu Hüseyin Hakkı Kahveci, bu haftaki konuklarının anonsunu yaparken, turizm basınını rencide eden, öfke ve kızgınlığa yol açan büyük bir gafa imza attı...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizme Dair'e, açık mektup ve tepki...

Hasan ARSLAN

Her fırsatta turizm basınından programı için destek isteyen ve şimdiye kadar yapılan desteklerden dolayı yine her fırsatta teşekkür ettiğini ifade eden Kahveci, turizm basınına gönderdiği Basın Bülteni'nde kendisine yakışmayacak bir acemilikle ve aymazlıkla, konuklarından Eda Özsoy’un ITB ve  MITT Moskova’ya katılan tek Türk gazetecisi olduğunu söylüyor.

Turizm programı yaptığı halde, ne yazık ki turizmden hiç haberi olmadığı böylece ortaya çıkan Kahveci’yi aydınlatmak ve bilgi eksikliğini gidermek de, yine biz turizm basınına düşüyor.

Kahveci’nin bugün tüm turizm medyasına gönderdiği basın bülteni, bu sektöre emek veren tüm turizmcilere ve turizm gazetecilerine hakaret niteliği taşıdığı gibi, aynı zamanda onların emeklerini de hiçe saymaktır.

Size hiç yakışmadı Sayın Kahveci...

Hüseyin Hakkı Kahveci, ITB Berlin Turizm Fuarı ve MITT Moskova Turizm Fuarı'nı Türkiye'den takip eden tek gazeteci olarak Eda Özsoy'u gösteriyor. Hüseyin Hakkı Kahveci, programı hazırlarken hiç araştırma yapmamış. Bu her iki fuara da İstanbul ve Antalya'dan 20'ye yakın Türk gazeteci katıldı. Bunların en az 15'i turizm medyasına mensup gazetecilerdi. Sayın Kahveci, programın ana başlıkları arasında, 'Fuarın Son günü ITB'de fuara katılan sektör nereye kayboldu?' diye soruyor.

Ben de Sayın Kahveci'ye 3 soru yöneltmek istiyorum.

1- Siz kendinizi turizm basınından görmüyor musunuz, görüyorsanız neden bu önemli fuarlara gitmiyor sunuz? Hani fuardaki turizm basınını arıyorsunuz ya, siz neredeydiniz?
 
2- Fuarda yapılan çalışmalar ve istatistikleri hangi güvenilir kaynaklardan alıyorsunuz? Mesela fuara katılan ya da katılmayan gazeteciler konusundaki kanaatinize sahip olmanızı sağlayacak bilgiyi hangi kanaldan elde ettiniz?

3- Bu bilgileri konuklarınızın söylediklerinden yola çıkarak edindiyseniz ya da söylemediklerinden çıkardıysanız EĞER, bu sizin tarafsızlığınıza gölge düşürmez mi? ki, düşürür. Objektifliğiniz konusunda şüpheler doğurmaz mı? ki, doğurur.

Sayın Kahveci, size kendimizi kanıtlamak zorunda hissettiğimizden değil, sektöre ve okuyucularımıza olan saygımızdan dolayı hatırlatırız: Turizm Aktüel Dergisi bu yıl olduğu gibi uzun yıllardır ITB turizm fuarına özel İngilizce ve Almanca sayılar hazırlayarak çıkar. Son iki yıldır da fuar süresince ve sonrasında fuara ait ayrıntılı haberler ve fotoğraflar günü gününe www.turizmaktuel.com’da yayınlanıyor.

Ayrıca turizm sektörü için önemli olan fuarlar, sizin sandığınız (ya da size söylenen) gibi yalnızca ITB Berlin ve MITT Moskova değildir. Mesela bizim de her yıl özel sayılarla yer aldığımız WTM Londra, Vakantiebeurs Utrecht, FITUR İspanya ve ATM Dubai Turizm Fuarları da önemli fuarlar arasında yer alır.
İlginize ve bilginize sunulur...

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.