Turizmde ürün ve marka değeri önemli...

TÜSİAD tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Turizm” konulu panelde, ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy da konuk olarak yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde ürün ve marka değeri önemli...

Ersoy; Turizmde sürdürebilirliğin neyi ifade ettiğini, Türk turizminin Dünya ile karşılaştırıldığında nerede olduğu, finansman olarak nasıl bir yaklaşım sergilenmesi gerekliliği ile ilgili konular hakkında görüşlerini dile getirdi.

Ürün ve marka değeri ön planda tutulmalı...

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Sürdürülebilir Turizm için yaşam kalitesini yüksek tutmanın önemine değinirken ziyaretçi ve temsilciler tarafından da korunması gerektiğini vurguladı. Turizmde potansiyel taşıyan lokasyonların seçilmesinden sonra turizm hareketine geçildiğini dile getirdi. Ersoy “ Türkiye’nin %60’ı 5 yıldızlı otellerden oluşmaktadır. Fakat bunlar sadece kağıt üzerinde 5 yıldızlı otellerdir. Yurtdışında 4 yıldızlı görünüyor. Asıl önemli olan tüketicinin gözünde 5 yıldızlı olmaktır.

Öte yandan sizin tesisiniz 5 yıldızlı, dışarısı yani çevre 1 yıldızlıysa sizin 5 yıldızlı hizmet vermeniz zaten mümkün değil. İşin sırrı otel ve tur operatöründe değil. Bunun tam anlamıyla bir hükümet politikası haline gelmesi lazım. Bakanlığımız maalesef tek başına bu işi yapamaz. Turizm Bakanlığı bölgedekilere "Bir koyarsanız ben de bir koyarım" diyor. Bu doğru bir şey. İş kamudan başlıyor. Turizmle ilgisi olan 5 - 6 bakanlıkta turizm ile ilgili birimlerin oluşması lazım."
 
Mehmet Ersoy, artık teknolojiyle iç içe olunduğunu, hiçbir şekilde müşterilerin otellere verilen yıldızlara göre tatil yapmayacaklarını ve kanmayacaklarını Otelpuan.com sitesini örnek vererek açıkladı. Misafirlerin memnuniyet sitesi Otelpuan.com sayesinde insanların tatile çıkmadan önce hangi otelleri seçebileceklerini, tesise verilen oyların göz önünde tutulması gerektiğinin açıklamasını da yaptı.
 
Kamu teşviki gerekli...
 
Ersoy, son 10 yılda aynı anda bütün sektörlerin yatırıma geçtiğini, algıların değişmesi gerektiğini, sektör istekleri doğrultusunda değişikliklere gidildiğini, Kamunun turizmi ve çalışanlarını teşvik edebildiğini dile getirdi. Ayrıca geçtiğimiz yaz Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın 5 yıldızlı tesislere enerji desteğinin geleceğinin açıklamasıyla harekete geçtiklerini, bunun onlara birer teşvik olduğunu söyledi.

 

Sürdürülebilirlik için Turizm 12 aya yayılmalı...

Mehmet Ersoy, işin sırrının doğruları almakta, hayal dünyasından çıkmakta ve misafirin gözünde 5 yıldızlı olmak olduğunu dile getirdi. Son 10 yılda turizmin özünün insan teması olduğunu, ana konsantrenin insan kaynağı olduğunu söyledi.  Mehmet Ersoy sürdürülebilirlik için turizmin 12 aya yayılması gerektiğini vurgulayarak tamamladı. Ersoy, otelcilik alanında görüşlerini ifade ederken, bu sene kendi içlerinde barterlamaya gittiklerini, bu durumun hassasiyetle ilgilenilmesi gereken bir durum olduğunu, sektörde SGK denetimlerinin arttığını ve mesai sisteminin bilinirliğinin bu sene daha çok hissedildiğini dile getirdi.

Başarının yolu misafirleri dinlemek...

Turizmde ölü dönemleri hem hükümetin hem de turizmcilerin sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, tur operatörlerinin ise şirket yöneticilerine güncel ve doğru geri dönüşümler vermelerinin önemini vurguladı. Misafirleri dinlemenin en önemli sır olduğunu açıklayan Mehmet Ersoy, Maxx Royal Golf& Spa’nın oluşumunun büyük katkısının Etstur misafirlerini telefonla arayarak gerçekleştiğini açıkladı.

Son olarak Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, sürdürülebilir turizm için; çevre düzeninin, gelir dağılımının eşit yapılmasının, piyasaların ve destinasyonların her zaman önemli olduğunu belirtti.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.