Turizmde 'Türkiye'yi hiç görmemiş Ruslar' hedeflenecek...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 79’u yurtdışına hiç çıkmamış olan Rusların ilgisini Türkiye’ye çekebilmek için tanıtım atağına geçti. 2011’de Rus turist sayısında yüzde 15’lik bir artış beklenirken, İsrailli turistte ise durumun tam tersi olduğu açıklandı. Deprem dolayısıyla Türkiye’ye gelen Japon turist sayısında ise azalma beklenmiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde 'Türkiye'yi hiç görmemiş Ruslar' hedeflenecek...

Ruslarda yüzde 15 artış...

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Rusya’nın çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, “Rusya 2003 yılından bu yana Almanya’dan sonra Türkiye’ye en çok turist gönderen ikinci ülke oldu. 2003’de, Türkiye’ye 1 milyon 200 bin Rus turist gelmişti. Bu rakam 2010’da 3 milyon 100 bini aştı. Rusya bizim için yakın gelecekte turizmde en önemli ülkelerden biri olacak” dedi.

 

Dört milyona yaklaşır...

 

Araştırmaların 140 milyon nüfusu olan Rusya’nın yüzde 79’unun yurtdışına hiç çıkmadığını gösterdiğini dile getiren Özaslan, “Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexsander Radlov’a göre de, Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 30’luk bir artış yaşanacak. Rus sayısında bu yıl geçen yılki büyümenin yani yüzde 15’lik artışını yaşanacağını düşünüyoruz. Bu da 3 milyon 700 bin Rus turist anlamına geliyor” diye konuştu.

 

Japon turistte azalma olmaz...

 

Özgür Özaslan, Körfez ülkelerinde yaşanan gerilim ve Japonya’da meydana gelen doğal afete rağmen bu bölgelerden gelen turist sayısında herhangi bir azalma beklemediklerini de dile getirerek, Japon turist sayısının 2010’da 200 bine ulaştığını, bu rakamın daha da artmasını beklediklerini kaydetti.

 

İsrailli turist yüzde 64 azaldı...

 

İsrail dışında Türkiye’ye gelen turist sayısında radikal bir düşüşün yaşandığı başka ülke bulunmadığını söyleyen Özgür Özaslan, şunları söyledi: “Siyasi ilişkilerin gerilmesinden dolayı önceki yıla göre 2010’da gelen İsrailli turist sayısında yüzde 64’lük bir azalma var. İsrailli turist sayısında bu yıl durum ne olur bilmiyoruz.

 

Turistler kültüre yönlendirilecek

 

Türkiye’ye en fazla turistin 4 milyon 300 bin kişiyle Almanya’dan geldiğini hatırlatan Özgür Özaslan, “İkinci sırayı 3 milyon 100 bin kişiyle Rusya, üçüncü sırayı ise 2 milyon 700 bin kişiyle İngiltere alıyor. Gelen turistleri kültürel bölgelere de yönlendirmek lazım” diye konuştu. (Meltem Özgenç-Ankara)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.