Turizmde sürdürülebilir işbirliği toplantısı...

ATSO, Akdeniz’de turizmin sürdürülebilir bir kimliğe ve içeriğe kavuşturulması için planlanan Travelife toplantısına ev sahipliği yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde sürdürülebilir işbirliği toplantısı...

150 otel sahibi ve turistik işletme yöneticisi, sürdürülebilir turizm için uluslararası işbirliği sağlamak üzere, Antalya'da bir araya geldi. Avrupa Komisyonu'nun Eko-İnovasyon Programı çerçevesinde, Turizmin Geleceği için Yeşil Oteller paneli 30 Kasım 2012 tarihinde, ATSO'da gerçekleştirildi.

Türkiye'deki otel sahipleri ve yöneticilerini bir araya getiren panelde konuşmacılar, Travelife ve AB Eko-etiket gibi uluslararası sürdürülebilirlik sertifikasyon sistemlerinin faydaları ve başvuru şekilleri hakkında bilgi verdi.

Panel Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Hollanda ve İngiltere Seyahat Birlikleri olan ABTA ve ANVR, sürdürülebilir turizmi destekleyen Avrupa sivil toplum kuruluşları ECEAT ve Travel Foundation ile TRIADA Danışmanlık işbirliğiyle düzenlendi.

Thomas Cook, TUI, KUONI, Corendon, OAD, DTI International gibi ANVR ve ABTA'nın önemli tur operatörü üyeleri, turizmde sürdürülebilirliğe büyük önem verdiklerini ve gerçekleştirilen panelin önemli bir pazar olan Türkiye'deki turizmcilere sürdürülebilir turizm konusunda yol gösterici olacağını belirtti.

Uluslararası Tur Operatörleri TUI Kontrat Müdürü Karen Hollier ise tur operatörlerinin otel seçimleri ve müşteri yönlendirmelerinde Travelife etiketine sahip olan otelleri tercih ettiğini ifade etti.

Hollanda Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri Birliği (ANVR) Sürdürülebilir Turizm Proje Müdürü Sayın Gerben HARDEMAN, panele gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan çok memnun kaldıklarını belirterek, bunun, sürdürülebilirliğin artık kaliteli hizmet ve yönetimin bir parçası haline gelmeyi başladığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Özel sektör ve kamu sektöründeki farklı aktörlerin sürdürülebilirlik için birlikte çalışmasının yararlarına değinen Hardeman iletişim, işbirliği ve ortaklıkların, turizmde sürdürülebilirliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.