Sömestr tatilinde 500 bin kişi tatile çıkacak

Yılbaşını dolu dolu geçiren turizm sektöründe şimdi de 19 Ocak’ta başlayacak yarıyıl için hazırlık yapılıyor. Çocuklu aileler de şimdiden rezervasyonlarını yapmaya başladı.

07/01/2019 10:57
Sömestr tatilinde 500 bin kişi tatile çıkacak

Bu yıl hem yurt içinde kayak merkezlerine hem de yurt dışında Avrupa başkentlerine büyük ilgi var. Posta'dan Meltem Kara imzalı habere göre turizmciler, 250 bini yurtdışı olmak üzere yaklaşık 500 bin kişinin yarıyılda tatile çıkacağını ifade ediyor.

KAYAK MERKEZLERİ

Yarıyılda tatile çıkacak ailelerin yurt içinde rotası kayak merkezleri olacak. Uludağ, Erciyes, Palandöken, Sarıkamış, Kartalkaya, Ilgaz ve Davraz gibi kış ve kayak turizmi merkezlerinde son günlerde etkili olan kar yağışı yarıyıl tatiline yönelik rezervasyonları da artırdı. Kayak merkezlerindeki otellerin yarıyıl tatili için şimdiden yüzde 80’i doldu, yüzde 100 doluluk bekleniyor.

ULUDAĞ'DA YER YOK

TÜRSAB Güney Marmara Şube başkanı Murat Saraçoğlu, Uludağ’ın 18 otel ile Türkiye’nin önemli kış ve kayak merkezlerinden birisi olduğunu aktararak, şöyle konuştu: “Rezervasyonlar gayet iyi gidiyor. yılbaşı tatilinde oteller doldu. Sömestir için de Uludağ yüzde 100 doluluğa ulaştı. Uludağ dolu olduğu için merkezde kalan turistlerimize kültür ve kaplıca alternatifleri sunuyoruz.”

PALANDÖKEN DOLDU

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kürşat Özeken de Palandöken’de yarıyıl tatili için yüzde 80 doluluğa ulaştıklarını belirterek, “Yarıyıla kadar yüzde 100 doluluğa ulaşırız ve 80 bin kişiyi ağırlarız. hedefimiz, 2019’da Erzurum’da 1 milyon turist ağırlamak” dedi. Özeken, Palandöken’de 2 çocuklu 4 kişilik bir ailenin her şey dahil ekonomik sınıfta 1500 lira, orta kategoride 3 bin 500 lira ve üst kategoride de 6 bin 500 liraya 1 hafta tatil yapabileceğini söyledi.

GÜNÜBİRLİK DE VAR

Sömestir tatilinde günübirlik turlar da ilgi görüyor. Kartepe, Sapanca, Kartalkaya, Abant gibi özellikle İstanbul’a yakın bölgeler günübirlik tatil için tercih ediliyor. 4 kişilik bir ailenin günübirlik Uludağ turu 400 liraya denk geliyor. Kayak da eklendiğinde bu maliyet 700 liraya çıkabiliyor. Kartepe’de ise 4 kişilik bir ailenin tur masrafı 280 lirayı buluyor.

DOĞU EKSPRESİ SÜRPRİZİ

Bu yıl yarıyıl tatilinde en çok ilgi gören alternatiflerden biri de Doğu Ekspresi (tren ile Kars’a yolculuk) oldu. Doğu Ekspresi ile seyahat için bireysel olarak bilet alınabileceği gibi acenteler de çeşitli turlar düzenliyor. Bilet bulamayanlar için uçakla Erzurum’a gidip, Erzurum’dan 4 saatlik Doğu Ekspresi seyahati ile Kars’a ulaşma seçenekleri de sunuluyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.