Turizmde sezon finali kasımda...

Bayram tatilini uzatan yerli turistler ve yıllık iznini kullanan yabancılar turizm sezonunu uzattı. Sezon finalini kasımda yapacak olan turizmciler "Sezon başında zorlandık ama finali iyi bitiriyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde sezon finali kasımda...

Hem Kurban Bayramı tatili hem de Almanya ve Rusya gibi ülkelerden gelen turistlerin yıllık izinlerinin ikinci bölümünü bu dönemde kullanmaları nedeniyle yaz sezonu kasım sonuna kadar uzadı. Oteller kasım sonuna kadar yıllık iznini kullanan turistler, ekimin son haftasından itibaren ise, bayram tatilini yapacak yerli turistlerle doldu.

Turizmciler ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi gibi nedenlerle bekledikleri doluluk oranlarını yakalayamadıkları, ancak sezon finalini iyi yapacaklarını belirtiyor. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya'nın 2012'ye başlarken yaşadığı düşüşü özellikle ağustos ve eylülde kapattıklarını söyleyerek "Ekimde de rezervasyonların beklentilerin üstünde gitmesinden dolayı sezonu iyi kapatacağız.
 
Yurtdışındaki ekonomik kriz, İngiltere'deki devalüasyon, Rusya'da rublenin dolara karşı değer kazanması gibi turizm sektörünü etkileyecek faktörlere rağmen son aylarda aldığımız doluluklar umut verdi. Sezon sonunu iyi kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi. Çorabatır, bayramın sezon sonuna denk gelmesi nedeniyle iç pazarda da bir hareket olduğunu söyleyerek, "Kurban'ı iyi geçireceğiz" diye konuştu.

 

'FİNAL GÜZEL OLACAK'...

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Başak Erel ise güneydeki tesislerin neredeyse tamamına yakınının dolu olduğunu söyleyerek, "Bayram doluluğuyla birlikte sezonu kasıma kadar uzatmış olduk" dedi. 2011'e göre müşteri sayılarının daha az olduğunu söyleyen Erel, "Beklentilerin biraz altında geçen yıl için şu anda güzel bir final yaşıyoruz" dedi.

2013 REKABETÇİ GEÇECEK...

2013 yılının turizm sektöründe bu yıldan daha rekabetçi geçeceğini söyleyen Çorabatır, "Turizm tüm ülkelerin ekonomisine katkı sağlayan bir sektör olduğu için İspanya, Mısır ve Yunanistan gibi ülkeler zor günlerinde işe daha çok sarılacak. Pastadan pay almak için rekabeti daha da tetikleyecek bir çaba sarfedecekler. Biz de Türkiye olarak avantajlarımızı kullanmak istiyoruz" dedi. (Dilek Taş)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.