Turizmde ''Sanal tanıtım'' dönemi...

Son yıllarda sosyal paylaşım sitelerinin çok sayıda kullanıcıya ulaşması üzerine bölgelerini sanal ortamda tanıtmak isteyen Güney Egeli turizmciler harekete geçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde ''Sanal tanıtım'' dönemi...

Son yıllarda sosyal paylaşım sitelerinin çok sayıda kullanıcıya ulaşması üzerine, bölgelerini sanal ortamda tanıtmak isteyen Güney Egeli turizmciler harekete geçti. Marmaris ve çevresini Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) ile Marmaris Turizm Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB), yurt içi ve yurt dışı fuarlarının yanı sıra bölgenin sosyal medya üzerinden de tanıtılması için çalışmalara başladı.

MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt, interneti kullananların büyük bölümünün sosyal ağlarda deneyimlerini paylaştığını söyledi. Günümüz turist profilinin artık yaşadığı tatili sosyal paylaşım sitelerine fotoğraf ve videolarla taşıdığına dikkati çeken Kirt, böylece turistlerin deneyimlerini sadece yakın arkadaşlarıyla değil, daha geniş kitlelerle paylaştığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitelerinin dünyadaki turizm merkezlerinin tanıtımında dolaylı ve doğrudan çok etkileri olduğunu anlatan Kirt, ''Özellikle Avrupalılar tatile çıkmadan önce sosyal paylaşım sitelerimdeki yorumları okuyor. Yaklaşık yüzde 30'luk bir kesim kararını sosyal paylaşım sitelerindeki görüntüleri izleyip, yorumlara bakarak veriyor. Biz de MARTAB olarak turizm içerikli sosyal paylaşım sitelerinde Marmaris ve çevresinin tanıtımını yapmak üzere çalışmalarımıza başladık'' dedi.

KISA METRAJLI FİLMLE TANITIM...

Tanıtımın özel bir ekip tarafından hazırlanacak birkaç dakikalık kısa metrajlı filmler şeklinde olacağını ifade eden Sedat Kirt, ana temanın ''Dört mevsim Marmaris'' ve ''Kırsal turizm'' olacağını kaydetti.

Marmaris'in yaz aylarında çok sayıda turisti konuk ettiğine işaret eden Kirt, yapacakları çalışmayla bölgeye gelen kitlesel olmasa bile bireysel ziyaretçi sayısını sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında arttırmak istediklerini dile getirdi.

Bu arada, Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye ile ilgili, bir görüntü paylaşım sitesinde on binlerce görüntü bulunuyor.

Genellikle turizm merkezlerinin doğal güzellikleri ve renkli gece hayatlarının anlatıldığı görüntülere yurt dışındaki yabancı uyrukluların olumlu görüşler bildirdikleri ve geçirdikleri tatili övücü ifadeler kullandıkları dikkati çekti.

Bir başka sosyal paylaşım sitesinde de turizm merkezleriyle ilgili açılan onlarca sayfanın, aralarında yabancıların da olduğu on binlerce takipçisi bulunuyor. Bu sayfalarda paylaşılan görseller bölge tanıtımına katkı sağlıyor.

Öte yandan Muğla'ya yılda ortalama 3 milyon turist geliyor. Turistler ilde ağırlıklı olarak Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerini tercih ediyor. Turizm hareketliliği ise önemli oranda yaz döneminde gerçekleşiyor. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.