Turizmde rekor bir yaza doğru ilerliyoruz

Meeting Point Türkiye, 2022 yılında 2018 ve 2019 rakamlarına yaklaşan sayıda misafir ağırlayacak. FTI Group DMC’ler CEO’su Mario Habig, “Bu turizm yılında Türkiye’de bir milyonun üzerinde uluslararası misafir ağırladık ve Ege'de, özellikle de Türk Rivierası’nda tatil yapmaya yönelik çok iyi talep nedeniyle önümüzdeki aylarda da güçlü bir artış bekliyoruz” dedi

01/07/2022 10:23
Turizmde rekor bir yaza doğru ilerliyoruz

Meeting Point Turkey, olağanüstü başarılı bir sezon beklerken mali yılın sonunda 2018/19 rekor yılını yakalayacak konuk sayıları öngörüyor. FTI Group DMC’ler CEO’su Mario Habig, “Bu turizm yılında Türkiye’de bir milyonun üzerinde uluslararası misafir ağırladık ve Ege'de, özellikle de Türk Rivierası’nda tatil yapmaya yönelik çok iyi talep nedeniyle önümüzdeki aylarda da güçlü bir artış bekliyoruz” dedi.

“BÜYÜK BİR ARTIŞ KAYDETTİK”

Tur operatörü patronu Mario Habig “Bu yıl muhtemelen pandemi öncesi en iyi seviyemizin sadece biraz altında kalacağız, bu da Korona ve Ukrayna savaşının neden olduğu belirsizlikler göz önüne alındığında mükemmel bir sonuç” dedi. 2019'da kaynak pazar sıralamasında Almanya ve İngiltere'nin önünde yer alan Rus misafirlerin kaybı, diğer kaynak pazarlardan gelen yüksek taleple telafi ediliyor. Uzmanlar şu yorumda bulunuyor: “Özellikle kaynak pazarlar olan İngiltere ve Hollanda'dan çok sayıda müşteri alıyoruz ve burada büyük bir artış kaydettik. Diğer pazarlarımızda da kayda değer bir büyüme olduğunu söyleyebiliriz: Özellikle Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya gibi Balkan ülkelerinin yanı sıra Moldova'da da pandemi öncesine kıyasla çift haneli oranlarda büyümeyi başardık. Şimdi bu pazarlardan gelen talebi uzun vadede korumak ve sürekli artırmak için yeni ulaştığımız Türkiye ziyaretçilerine sahada ilham vermeliyiz.”

DOĞA ODAKLI TEKLİFLER

Destinasyon yönetim şirketi, hem ilk kez gelen ziyaretçileri hem de düzenli gelen misafirleri Türkiye'nin birçok yerine misafirlerini ikna etmek için programını önemli ölçüde genişletti. Meeting Point Türkiye CEO'su Okay Yıldırım, “Doğa temelli gezilere yönelik açık bir eğilim var ve bu gezilere yönelik talep yüzde 20 oranında arttı” diyerek “Pandemi dönemlerinde evde kalmaya zorlanan insanlar şimdi bunun tam tersini özlüyor. Bu doğrultuda, mevcut çok geniş kültürel olanaklarımıza ek olarak portföyümüzü daha da geliştirdik. Örneğin, artık Antalya'nın yeşil kanyonlarına yürüyüş turları ve geziler sunuyoruz. Elbette Kapadokya gezileri gibi klasikler de rezerve edilebilir” diye konuştu.

2019’A ULAŞMAK ÜZERE

Her şeye rağmen heyecan arayanlar Meeting Point Türkiye’nin programında İstanbul'u keşfetmek için birçok yeni seçenek bulacak. Yıldırım, “İstanbul'a uçuş bağlantıları önceki yıllara kıyasla artık çok daha gelişmiş durumda, daha fazla aktarmasız rota ve yolcular için daha uygun uçuş saatleri var, bu da şehir gezisini çok cazip hale getiriyor. Dolayısıyla İstanbul için de heyecan verici pek çok yeni şeyimiz var” dedi. Meeting Point Türkiye CEO'su, genel olarak gezilerin pandemi öncesinde olduğu kadar iyi karşılandığını bildirmekten memnuniyet duyuyor: “2018/19'daki katılımcı sayısına neredeyse ulaşmış durumdayız.”

DİJİTALLEŞTİRME ATAĞI

DMC, Türkiye'de toplam sekiz şubesi bulunan acentenin sunduğu çeşitliliği müşterilerine daha da yakınlaştırmak amacıyla dijitalleşme atağına odaklanıyor. “Misafirlerimiz bize her zaman telefonla ulaşabilir ve ayrıca ofislerimizde şahsen veya anlaşmalı otellerdeki otel rehberlerimiz aracılığıyla bize ulaşabilirler. İlgilenen misafirlere tekliflerimiz hakkında ayrıntılı olarak ve genellikle randevu alarak kendi ana dillerinde tavsiyelerde bulunabiliriz" diye konuşan Okay Yıldırım “Bununla birlikte, tatilcilerin seyahatlerinden önce veya yerinde spontane olarak bilgi alabilmeleri ve rezervasyon yapabilmeleri için teklifleri 7/24 çevrimiçi olarak sunmak önemlidir ve amacımız da budur. Şu anda mevcut aracımızı bu amaçla revize ediyoruz ve böylece B2C e-Ticarette yeni başarıların temelini atıyoruz - Ağustos ayının başlarında büyük bir yeni dijitalleşme projesini başlatabileceğiz ve zamanı geldiğinde bu konuda daha fazla güncelleme sağlayabileceğiz” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.