Turizmde kırsal kalkınma planını ivedilikle hayata geçirmemiz gerekiyor

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, turizmde kırsal kalkınma planlarını ivedilikle hayata geçirmemiz gerekiyor. Artan maliyetlerle birlikte sahil bandında oluşan yüksek fiyatlar karşısında vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün tatil bütçesi konusunda zorlandıklarına dikkat çekerek, ‘’Bundan dolayı ekonomik tatil senaryolarını planlamak zorundayız. Bunun da en doğru adımı Turizmde Kırsal Kalkındırma hamlesi olacaktır’’ dedi.

26/05/2023 12:19
Turizmde kırsal kalkınma planını ivedilikle hayata geçirmemiz gerekiyor

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu yaptığı yazılı açıklamada, “Artan maliyetlerle birlikte sahil bandında oluşan yüksek fiyatlar karşısında vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün tatil bütçesi konusunda zorlandıklarını gözlemliyoruz. Bundan dolayı ekonomik tatil senaryolarını planlamak zorundayız.

Bunun da en doğru adımı ‘Turizmde Kırsal Kalkındırma’ hamlesi olacaktır

Fiyat artışı ile birlikte lüks tatil segmenti oluşmuş olup, hedef kitleyi yabancı turiste yöneltmiş durumda. Olumsuz tarafları dar gelirli vatandaşlarımıza yansısa da, ülke turizm ekonomimiz açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Turizmde kırsal kalkınma planlarını ivedilikle hayata geçirmemiz gerekiyor

Kırsal turizm kalkınma planlarında ise; özellikle tatil beldelerine yakın mesafelerde, köy, kasaba gibi yerleşkelerde Pansiyon, Hostel, Motel, kamp alanları ile birlikte ekonomik halk plajlarının ve alanlarını oluşturmamız gerekiyor.

Turizmde kırsal kalkınmanın ana unsurları; Ekonomik, ekolojik ve nitelikli turizm anlayışına sahip olması gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızın yıllık tatil ihtiyacını karşılamak, hem insanı hem de sosyal devlet gereği zorunludur. Bu konuda gerekli tüm eylem planları hızla hayata geçirilmelidir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.