Turizmde ilk 5'in yolu dijitalleşmeden geçiyor

Dijitalleşmenin pazarlama potansiyelinin arttırdığını belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi turizmciler, turizmde 4.0 seferberliğinin gerekliliğini dile getirdi.

18/10/2018 10:03
Turizmde ilk 5'in yolu dijitalleşmeden geçiyor

ETİK üyesi Egeli turizmciler, yüksek sezonun sona ermesinin ardından İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Dünya turizm sektöründeki gelişmelerin ve yeni eğilimlerin ele alındığı toplantının ana gündem maddesini “turizmde dijitalleşme” ve “turizmde 4.0 seferberliği” oluşturdu. E-ticaretin dijitalleşen dünyada ekonominin itici gücü olduğu vurgulanan toplantıda, turizmde bilgi teknolojilerinden alabildiğine yararlanmak gerektiğinin altı çizildi.

Toplantıya konuk olan turizm danışmanı Cem Kınay, turizmde 4.0 kavramı üzerinde durdu. Kınay, “Turizmde dijitalleşme” konulu bir sunum yaptı. Son 10 - 15 yıl içinde tüm dünyada dijital devrim yaşandığını söyleyen Cem Kınay, “Teknolojideki değişim o kadar hızlı ki, önümüzdeki dönemde trendler de çok hızlı gelişecek ve daha kısa sürecek. Bu yüzden teknolojiye dikkat etmemiz gerek” diye konuştu.

Dünyaya ulaşmanın tek yolunun dijital dünyadan geçtiğini anlatan Cem Kınay, “Dijital destinasyon pazarlama diye bir kavram var artık dünyada. Git fuara derdini anlat, artık imkanı yok. Gezginler seyahatlerine akıllı telefonlarından karar veriyor” dedi. Türk turizminin dijitalleşmesi için bölgesel bazda olsun, tesis bazında olsun toptan seferberlik gerektiğini vurgulayan Kınay, “Turizmde dijitalleşme Türkiye’yi dünyanın ilk beş ülkesi arasına sokacaktır" görüşünü dile getirdi.

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.