Turizmde 'her şey dahil' dönemi bitecek

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan corona virüsü, tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Sektörde salgın sonrasına ilişkin öngörüler de şekillenmeye başladı.

08/04/2020 11:07
Turizmde 'her şey dahil' dönemi bitecek

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir salgın sonrası en büyük değişimi turizm sektöründe beklediklerini söyledi. Değişimin tahmin edilemeyecek boyutlara ulaşabileceğini belirten Demir, "Seyahatten konaklamaya kadar sektörde ciddi değişiklikler olacak. En önemlisi de otelcilik sektörü. Çoğunluğun ve yoğunluğun bulunduğu bir sektör. Virüsler de yoğun olan noktaları çok seviyor. Bizler, bakanlığa virüs sonrası tedbirleri şimdiden alalım diye taleplerimizi ilettik" dedi.

Restoranlarda etkilenecek

Büyük restoranların da bu değişimden etkileneceğini dile getiren Demir, şunları kaydetti: "Öncelikle her şey dahil biraz rafa kalkacak ve ilgi görmeyecek. Ülkelerin her şey dahilden uzaklaşacağını düşünüyorum. Bunun biteceğinden eminiz. Çamaşırlar 30-40 derecede yıkanıyordu, 60'ın üzerine çıkacak. Temizlik personeli maske ve eldiven kullanacak. Yine servis ve mutfak personelinde maske ve eldiven kullanımı zorunlu hale gelecektir"


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.