Turizmde helal akreditasyon dönemi!

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Başkanı Zafer Soylu, turizm alanında da helal akreditasyon hizmeti vermeye başlayacaklarını açıkladı. Soylu kurum olarak 2022 yılında yeni alanlara girme kararı aldıklarını söyledi.

26/05/2022 09:17
Turizmde helal akreditasyon dönemi!

Soylu yaptığı açıklamada, "Turizm çok önemli. Ülkemizin de çok büyük potansiyeli var bu alanda. Turizm alanında da SMIIC standartlarına göre, helal belgelendirme faaliyetleri başladıktan sonra 'Müslüman dostu turizm' konseptinde faaliyette bulunan işletmeler de helal belgelerini alacaklardır belgelendirme kuruluşlarından. Ve başvuru olduktan sonraki yakın zamanda bu alanda da başvuruların geleceğini biliyoruz. Akreditasyon turizm alanına da yaygınlaştırılacak."

Turizmde farklı sınıflarda helal belgeleri düzenleniyor

Soylu, SMIIC'ın helal turizm alanındaki standardının çok detaylı kurallar içerdiğinin altını çizerek, "Farklı ihtiyaçlara farklı çözümler getiren çok kapsamlı bir standarttır. Turizm standardında farklı sınıflandırmalar, A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı işletmeler vardır. Bu kategorilere göre farklı sınıflarda helal belgeleri düzenlenebiliyor. Dolayısıyla A sınıfı işletmeler en üst düzeyden helal belgesi verilen işletmelerdir.

B ise daha az sayıda kriteri sağlayan ancak temel esaslara uygun hareket eden işletmelere yöneliktir. Dolayısıyla helal turizm ya da Müslüman dostu turizm konseptinde faaliyette bulunan işletmeler de aynı şekilde bu standartlara göre faaliyette bulunmalarına göre belgelendirilecektir. Belgelendirildikten sonra akreditasyon kapsamına alınacaktır" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.