Turizmde harika bir gelecek bizi bekliyor

Kıymetli turizm sektörü paydaşları, Turizm Aktüel’i yurt içi ve yurtdışında uzun yıllardan beri takip eden biri olarak, 2023 yılı ile birlikte sizlerle bu platformda buluşacağımın müjdesini vermek istiyorum. Bunun için çok heyecanlı olduğumu da ayrıca belirtmek isterim.

Engin Eryılmaz Engin Eryılmaz 03/01/2023 16:08
Turizmde harika bir gelecek bizi bekliyor

Otelcilik, herkesin bildiği gibi belli kurallar içinde işleyen, uygulama prensipleri olan bir sektördür. Sektörümüz, uluslararası standartlarda veya daha da üzerinde bir seviyede sunum verilse bile, insan faktörü hizmet ölçümlendirmesi en yoğun olan sektörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle de, teknolojinin entegrasyonu operasyon bölümlerinin bazılarında hala yapılamamaktadır.

2005 yılında yani üniversite yıllarımda iken öğrendiğim turizm tanımı ile bugün gelinen noktada içinde bulunduğumuz zamanın turizm tanımı birbirlerinden siyah ile beyaz kadar farklı. Tabii buradaki farkı yaratan en önemli unsur, son dönemde hayatımızı derinden etkileyen pandemi oldu.

Pandemi turizm olgularını tümden değiştirdi

Pandemi sürecinden sonra tüm destinasyonlarda sıfır noktasına gelindi, operasyon sürecinin tamamına yakın oranı değişti veya güncellendi. Daha önceden önemli olan olgular, kesinlikle uygulanmaması gerekir konumuna yerleşti ve bunun gibi daha bir sürü konu başlığı güncellendi. Ki bu değişim süreci, kendi dinamikleri içerisinde hali hazırda devam ediyor. Bunun uzun bir süre daha devam edeceği de bir gerçek.

Bugün, elimizdeki 2022 performans verilerimize baktığımızda, harika bir geleceğin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Burada önemli olan, bunu başarabileceğimize inanıp, sürdürülebilir uygulama ve kararlarla, toplam kalite kriterlerini oluşturmaktır.

Başarı için gerekli kriterleri ısrarla uygulamalıyız

Bu kriterleri ısrarla uygulayarak, bunun denetim mekanizmasını oluşturup, birbiriyle muazzam bağlantılı çalışır duruma getirmek de, başarıyı yakalamak için gerekli şartların başında yer alıyor. Bu sistemin içindeki herkes ve elde edilmesi hedeflenen süresiz başarı performansları için bunlar zorunluluklarımızdır.

Aksi durumda, geçmiş dönem sorunlarımız ile baş başa kalıp, bunların içinde bocalamaya devam etmek kaçınılmaz olur.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.