Turizmde hafızalar, haber küpürleriyle canlandı…

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi, turizmin 30 yıllık hafızasını canlandıracak bir etkinliğe imza attı. “Yazılı Basında Turizm Haberleri” adıyla açılan, sergi, 23 Aralık 2011 tarihine kadar açık kalacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde hafızalar, haber küpürleriyle canlandı…

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi, turizmin 30 yıllık hafızasını canlandıracak bir etkinliğe imza attı. “Yazılı Basında Turizm Haberleri” adıyla açılan, 1981-2011 yıllarını kapsayan ve turizmin ‘hafızası’ olarak nitelendirilen Sergi’nin 23 Aralık 2011 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacağı belirtiliyor.

Sergiyi hazırlayan ekibin koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, 1981-2011 yıllarını kapsayan serginin turizm eğitimine katkı amacıyla hazırlandığını beliriyor. Sergide yer alan 1981-2001 yıllarına ilişkin haberleri Dilek Acar Gürel ile birlikte hazırladıklarını kaydeden Prof. Dr. Kozak, “2001 ve sonraki yılların küpürlerini ise Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun Genel Turizm dersi öğrencileri hazırladı” diye ekliyor.

Sergiyi, hafızası zayıf olan toplumumuzda yaşanan olay ve tartışmaları unutmamaları için hazırladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Kozak konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Serginin; günümüzde yok olmuş kurum, kuruluşlar ve turizm politikalarıyla ilgili çalışmaların yeniden anımsanmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Sergide ayrıca, 1963’den günümüze bütün Turizm-Tanıtma ile Kültür-Turizm ve Turizm Bakanlarının haberlerine de yer verdik.”

Prof. Dr. Kozak, Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nda 12 Aralık’ta açılan sergide yüzlerce haber yer aldığını, serginin de 23 Aralık 2011 tarihlerine kadar açık kalacağını söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.