Turizmde fark yaratanlar ödüllendirilecek

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, turizm sektörünün Türkiye için anlam ve önemini toplumun tüm kesimlerine anlatmak için , Turizmde Fark Yaratanlar” ödüllerini vereceklerini açıkladı. Boyuneğri, “Turizme emek verip fark yaratan kişi ve kurumları ödüllendirip, sahne ışıkları altında onurlandırmak istiyoruz” dedi.

11/01/2019 12:16
Turizmde fark yaratanlar ödüllendirilecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizmin Türkiye için öneminin toplumun geniş kesimlerince anlaşılması için “Turizmde Fark Yaratanlar” isimli ödül organizasyonu düzenleyecek. Organizasyonun lansmanı bugün Grand Hyatt İstanbul Hotel’de TÜRSAB Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, Genel Sekreter Melike Ertekin ve Strateji, Pazarlama ve Planlama Grup Başkanı Levent Demirel’in katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Emek verenleri ve fark yaratanları onurlandırmak istiyoruz

TÜRSAB olarak Türkiye’nin bir turizm ülkesi olduğu gerçeğini toplumun her kesimine anlatmayı ve bu alanda farkındalık yaratmayı misyon olarak benimsediklerini anlatan Selçuk Boynueğri, “Bu amaç doğrultusunda sektörde fark yaratan kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirip, sahne ışıkları altında onurlandırmak istedik. Umutlarını yükseltip, onları örnek alacak gençleri cesaretlendirmek için böyle bir ödül vermeye karar verdik” dedi.

10+1 kategoride ödül verilecek

Turizmde Fark Yaratanlar Ödüllerinde seyahat acentaları, konaklama, rehberler, gastronomi, müzecilik, kültürel miras ve çevre projeleri, destinasyon tanıtımı ve pazarlama, kültür ve sanat, hava taşımacılığı, MICE ve seyahat teknolojileri olmak üzere on kategoride ödül verilecek. Ayrıca UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Ödülü adı altında bir de özel ödül verilecek.

Son başvuru 4 Şubat 2019

Ödül için kurum ve kuruluşlar internet üzerinden istediği kategoride aday önerisinde bulunabilecek. Öneriler TÜRSAB’ın ilgili komisyonunda ön elemeden geçirildikten sonra jüriye sunulacak. Jürilerin noter tasdikli oyları ile her kategorinin ilk üçü belirlenecek. Sıralama ise 20 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde kamuoyuna açıklanacak. 

Jüride sektör temsilcileri ve ünlü isimler yer alacak 

Organizasyonun jürisinde ise, sektördeki tüm STK’ların temsilcilerinin yanında, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim yer alacak. Prof Dr İlber Ortaylı, Ferzan Özpetek, Ayşe Arman, Hülya Avşar, Atıl Kutoğlu, Oya Eczacıbaşı, Demet Sabancı gibi isimler bunlardan bazıları.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.