Turizmde eski günlere dönmek yıllar sürecek

New York’un son yılda farklı sektörlerdeki gelir kaybı onlarca milyar dolarla ifade ediliyor.

25/01/2021 16:44
Turizmde eski günlere dönmek yıllar sürecek

Kentte otellerin boş olduğu, kayıtlı olarak çalışan 400 bin turizm çalışanının işsiz kaldığı, dolaylı yoldan kayıtlı veya kayıtsız olarak turizmden gelir elde eden en az bir milyon kişinin olduğu belirtiliyor. Turistik eşya satan dükkanların büyük bir bölümünün ya kapandığı ya da iflasın eşiğinde olduğu belirtiliyor. New York kentinin resmi turizm ajansı New York & CO yetkilileri, turizmde eski günlere dönmenin uzun yıllar süreceğini ifade ediyor.

Kentin eğlence, kültür, sanat, restoran gibi hizmet sektöründeki işletmelerin ise yüzde 80'inin ya kapandığı ya da ciddi ekonomik sıkıntı içinde ayakta kalmaya çalıştığı belirtiliyor.

“Salgın öncesindeki istihdam rakamlarına ancak 2025 yılında ulaşabiliriz”

New York eyaleti ve New York Belediyesi'nin son bütçeleri de öne sürülen iddiaları doğruluyor. New York Valisi Andrew Cuomo'ya göre, planladıkları son bütçe ve hazırlanan 206 sayfalık ayrıntılı raporda, eyalette pandemi öncesindeki istihdam sayısına ancak 2025 yılında ulaşılabileceği belirtiliyor. Hazırlanan son planda 129 milyar 900 milyonluk bütçenin yetersizliğine işaret ediliyor.

Bütçe raporunda, özellikle özel sektörde yaşanan iş kaybının yanı sıra, New York eyaleti hükümetine bağlı istihdamın da büyük kayıplar yaşadığı belirtilerek, "New York eyaleti adına çalışan kişilerin sayısının pandemi öncesindeki istihdam verilerine dönmesi en yakın 2025 yılında gerçekleşebilir. Eyalet adına çalışan kişiler için 2021 yılında yaratılacak istihdamın yüzde 5,4 artacağı öngörülse de geçtiğimiz yıl kaybedilen 9,9 istihdam oranı açığının kapatılmasına yetmiyor”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.