Turizmcinin Kredi Garanti Fonu ödemeleri ertelenmeli
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Kredi Garanti Fonu ödemelerinin yaklaştığını belirtti. Demir, “Sektördeki yaşanan güzel gelişmeleri arttırmak için bu ödemeleri biraz daha öteleyelim” dedi.
Kısıtlamaların kalkması ile birlikte tatil beldelerinde yoğunluk başladı. İzmir’in dünyaca ünlü tatil merkezi Çeşme’de, bayramın tatilinin de yaklaşması otellerdeki rezervasyon doluluk oranını yüzde 90’a çıkardı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Ulusal Kanal'a hem koronavirüs döneminde yaşanan zorlu günleri hem de gelecek süreçten beklentileri anlattı.
Yurt genelinde aşılama çalışmalarının hızlanması da turizmcileri umutlandırdı. Yerli turistlerin de talepleriyle Çeşme’de hafta sonu konaklama sayıları milyonları aştı. Türkiye’nin aşılamadaki başarısı yurt dışından gelecek olan turistlerce de ilgiyle izleniyor. Aşılama çalışmalarının hızlanması yurda girecek yabancı turist için de büyük önem taşıyor.
Kredi Garanti Fonu ödemelerinin yaklaştı
Kısıtlamalar kaldırılsa da otellerdeki alınan koronavirüs önlemleri halen sürüyor. Güvenli Turizm Sertifikası ile otelciler 200’den fazla salgın tedbiri maddesine riayet gösteriyor.
Koranavirüs salgını dönemde şüphesiz turizm de en çok etkilenen sektörlerden oldu. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, Kredi Garanti Fonu ödemelerinin yaklaştığını belirtti. Demir, “Sektördeki yaşanan güzel gelişmeleri arttırmak için bu ödemeleri biraz daha öteleyelim” dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: