Turizmcilerden grev kararı...

Yunanistan'da turizm sektörü çalışanları, 23 Ağustos günü 24 saat süreyle grev yapma kararı aldı. Grev çerçevesinde aynı gün başkent Atina'daki Klaftmonos Meydanı'nda bir gösterinin düzenleneceği belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmcilerden grev kararı...

Yapılan açıklamada, grevin, turizm sektörünün tüm dallarının Çalışma Bakanlığı'nın "ağır ve sağlıksız meslekler" listesinde kalması ve sektördeki sezonluk mesleklerde çalışanlara yılın diğer aylarında verilen işsizlik yardımının sürmesi talebiyle yapılacağı belirtildi.

Grev çerçevesinde aynı gün başkent Atina'daki Klaftmonos Meydanı'nda bir gösterinin düzenleneceği belirtildi.

Turizm Meslekleri ve Gıda İşçileri Federasyonu Başkanı Panayotis Prucos, düzenlediği basın toplantısında, 23 Ağustos'taki grevin hükümete bir uyarı anlamı taşıdığını, bunu Çalışma Bakanlığı ile bu konuda sürdürülen görüşmelerin sonucuna göre başka grevlerin de izleyeceğini söyledi.

Hükümetin mali krizle mücadele temelinde çalışma alanına getirdiği yeni koşullar çerçevesinde yeniden hazırlanmakta olan meslekler listesi, halen müzakere aşamasında bulunuyor. İşçi sendikalarıyla sürdürülen görüşmelerin Ağustos sonunda sona ermesinin ardından yeni liste 1 Eylül'de geçerli olacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.