Turizmciler savaş istemiyor...

Türkiye ile Suriye arasında son günlerde yaşanan gerginlik ve savaş söylentileri, zaten sezona düşüşle başlayan turizmcileri iyice tedirgin etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler savaş istemiyor...

TÜRSAB Alanya BYK Genel Sekreteri Hüseyin Darı "Yaşananlar, kötü giden turizm açısından bambaşka ve çok ciddi endişeler oluşturuyor. Kesinlikle uzağında durmak istediğimiz savaş durumu oluşursa, bütün dükkanları kapatırız. Açıkça ortada olan ve turizme etki edecek çok ciddi bir kriz var. Türkiye açısından çok talihsiz bir dönem geçiriyoruz" dedi.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu ise "Bir savaş durumu oluşursa her şey durur, çok ciddi zarar görürüz. Sadece Alanya değil, Türkiye’nin doğusundan batısına kadar her bölge etkilenir. Turizm ülkesi olarak, savaş söylemlerinin içerisinde bulunmamamız faydamıza olur. Aksi halde sadece ülke turizmi değil, tüm sektörler kaybeder" dedi.

OBA Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan "Savaş kararı çok ağır olur. Sezonun yeni canlandığı bir dönemde savaşa girişilmesi, hem ülke, hem de Türk turizmi açısından bizi çok geriye götürür. Metanetli davranılacağını ve savaşın olmayacağını tahmin ediyorum" derken, İncekum Turistik Otelciler Derneği Başkanı Oytun Kan ise "Sıcak çatışma turizmi derinden etkiler" dedi.

Asistan Turistik ortaklarından Ziya Ünal: "Şu anda bir şey söylemek çok erken. Salı günü NATO ile yapılacak olan toplantıdan sonra müdahale kararı çıkarsa turizm derinden etkilenir. Rakip destinasyonlar da bu konuyu kullanırlar. Herhangi bir savaşın çıkmamasında bile rakip destinasyonlara turist götürecek olan tur operatörleri bu konuyu çok iyi kullanacağını düşünüyorum. Özellikle en hassas pazarlardan birisi olan ve Alanya için büyük önem taşıyan Alman pazarının da bu işten çok etkileneceğini düşünüyorum."

Detur Antalya Bölge Müdürü Tayfun Atasev: "Herkes beklemede, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Olayların daha da büyümesi durumunda Alanya ve Türk turizmi derinden etkilenir."

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan: "Savaş kararı çok ağır bir karar olur. NATO'nun alacağı kararlar doğrultusunda hareket edilmeli. Sezonun yeni canlandığı bir dönemde savaşa girişilmesi hem hükümet hem de Türk turizmi açısından bizi geriye götürür. Metanetli davranılacağını ve savaş olmayacağını tahmin etmiyorum."

İncekum Turistik Otelciler Derneği Başkanı Oytun Kan: "Turizm sezonunun göz önünde bulundurularak hamleler yapılacağını düşünüyorum. Yaşanan gelişmelerin sıcak çatışmaya dönüşmesi ve bunun kamuoyuna yansıması durumunda turizm derinden etkilenir."(Yenialanya)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.