Turizmciler, olayların sürmesinden kaygılı...

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Taksim Gezi Parkı’na ilişkin protestoların devam etmesi halinde turizm sektörünün bundan olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmciler, olayların sürmesinden kaygılı...

Ayık, “Olayların merkezi İstanbul. İstanbul’daki müşteri tipi biraz farklı. Konaklama süreleri Antalya’ya göre daha kısa, bireysel seyahat ve iş seyahatleri de çok fazla. Bu son olaylar İstanbul’daki turizm hareketini kıyılara göre daha çok etkileyebilir. Olaylar devam ederse turizm sektörü etkilenir” diye konuştu.

Antalya Vali Vekili Turan Eren de Antalya’nın turizm açısından dünyanın gözbebeği olduğunu dile getirerek, “Bu olayların turizm sektörüne zarar vermesini istemeyiz. Güvenlik çalışmalarını bu hassasiyetle sürdürüyoruz. Burada yaşanan olaylar turistlere farklı yansıtılabilir. Bu durumda hem ekonomimiz hem de turizmimiz zarar görelebilir. Bu nedenle daha hassasiyetli davranmamız gerekir” dedi.

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkan Yardımcısı Sefa Altınay da son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle pek çok seyahat acentası yöneticisinin yurt dışına durumu açıklayan yazılar yazmak zorunda kaldığını belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.