Turizmciler ATİD'in iftarında buluştu

Ankara ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) üyeleri her yıl Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

04/04/2024 13:15
Turizmciler ATİD'in iftarında buluştu

Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen organizasyona Ankara Vali Yardımcıları İzzettin Sevgili ile Harun Kaya, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATİD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, ATİD Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasında Başkent turizminin her geçen gün daha da gelişerek önem kazandığını belirten ATİD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Akman, “Yapılan yatırımların artması, yoğun tanıtım çalışmaları ve hayata geçirilen projelerle birlikte Ankara'mıza yönelik turizm talebi önemli ölçüde hızlanacak. Bu potansiyele katkıda bulunmak ve daha fazla turisti Ankara'ya çekmek için Valilik, Belediye ve bütün turizm paydaşları olarak elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Girmek Ankara İçin Dönüm Noktası”

Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camii’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin Ankara turizmi açısından bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Akman, “Binlerce yıllık bir tarihin üzerinde duran şehrimiz, tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş bir kitleye tanıtarak dünyada daha fazla ilgi çekecek ve turizm gelirlerini arttıracak. Bu başarının yerli ve yabancı turist sayımızı 2 kat arttırmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.