Turizmci yurtdışına yöneliyor...

Yurtdışında otel almak artık çok cazip. Özellikle şehir otelciliğinde Avrupa'nın merkezlerinde otel işletmek, Türk turizmcilerin hayali. Almanya'da bir projeyi bitiren ve iki projeyi yöneten Mustafa Çelik, Türk turizmcilerinden yurtdışında özellikle Berlin, Münih gibi şehirlerde otel projeleri aradıklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmci yurtdışına yöneliyor...

Aygün Grup da Almanya'nın Başkenti ve yılda 18 Milyon geceleme yapılan Berlin'de yakında '' Titanic Berlin '' otelini açıyor. 220 oda ve 4 yıldız Business otelini Aygün Grubu'na satan Mustafa Çelik, "Daha önce Almanya'daki projelerimizde Alman, İngiliz, İspanyollar talep oluyorlardı  ancak bu projemizi Titanic Grubuna sattık. 2009 yılında 18 milyon gecelemede Almanya'nın birincisi , ikinci sırada 10 milyon geceleme ile Münih ve 7.8 milyon geceleme ile Hamburg geliyor" dedi.

2010 yılında % 4 artış bekleyen Berlin Turizm ofisi sıralamasına göre en çok İngilizler, İtalyan, Hollanda'lı, Amerika'lı, İspanyol, Fransız ve İsveç'ten gelen turistler geliyor. Berlin'de tüm yıl yüksek sezon gibi çalışan otellerde fuar ve bayramlarda yer bulmak mümkün değil. Genelde oda kahvaltı sisteminde çalışan 4 yıldız otelin fiyatı  en düşük sezonda, Türkiye'deki  yüksek sezon 5 yıldız  herşey dahil fiyatlarından daha yüksek.

Çelik, “Almanya ve İspanya'da 2 projem var, 2012 yılında iki inşaatı daha bitirecem, şuanda İspanyol bir grup ile Berlin'deki ikinci projemizi görüşüyoruz.

  Genelde 4 yıldız ve en az 200 odalı projeler turizmcilerin ilgi odağı. Biz bu otelleri anahtar teslim haliyle bitiriyoruz. Titanic Berlin çok akıllıca yapılan bir iş” dedi.

Daha önce İstanbul'da 4 Business oteli  açan Aygün Grup Berlin Titanic Otelini açmak ile akıllıca bir iş yaptı. Şehir,fuar ve kongre turizminden yüksek fiyat ve iyi doluluk yaşanan İstanbul'da otel fiyatları ve kar marjları daha yüksek. Berlin Mitte ( merkez ) bulunan Titanic Berlin 220 oda ve 4 yıldız iyi bir business otel.

 

Proje maliyetleri çok cazip ...

 

Berlin, Avrupa'nın merkezinde ve 24 saat yaşam, Fuar ve eventler ile ünlü . Almanya'da bir kaç yılda büyüyen İspanyol NH Grubunun Berlin'de 10 oteli, Almanya genelinde ise 58 oteli bulunuyor.  Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu oteller İspanya 'daki NH otellerinden daha fazla ciro ve kar marjları var.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.