Turizmci İspanya örneğini yaşamak istemiyor

Turizmdeki gelişmelerle umutlar yükseldi. Ancak turizmciler, 'vaka sayısının artmamasının kritik olacağına’ işaret ediyor. Açılmayan oteller, tahmine göre değil rezervasyona göre hareket edecek.

29/07/2020 22:21
Turizmci İspanya örneğini yaşamak istemiyor

Turizmde son 10 gündür yaşanan gelişmelerle umutlar yükseldi. Ukraynalı ve İngiliz turistler gelmeye başladı, Rusya’dan da beklenen müjde geldi, Polonya da uçuşları açıyor. Turizm sektörü tüm bu gelişmelere sevinse de temkinli yaklaşıyor.

İspanya’nın sınırlarını turistlere açmasıyla yaşananları örnek gösteren turizmciler, ‘bundan sonraki süreçte hem turist gönderen ülkelerin hem de Türkiye’nin vaka sayısının artmamasının kritik olacağına’ işaret ediyor.

Rusya’daki tur operatörleri Rus turist sayısının geçen yılı yakalayacağını belirtirken, Rus medyası da uçuş açıldığında 4 milyon Rus’un Türkiye’yi tercih edeceğini yazdı. Ancak açılmayan oteller, tahmine göre değil rezervasyona göre hareket edecek.

Talep artarsa oteller açılabilir

Otelcilerin açıklanan tahmini turist rakamlarına değil gerçek talebe odaklandığını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Selenay Yağcı imzalı haberde, “Şu anda ‘bekle-gör’ durumunda oluşan talep dikkate alınarak otellerin açılıp açılmayacağına karar verilecek. Bilindiği üzere ülkemiz turizmi için ana pazarlar olarak kabul ettiğimiz Rusya ve İngiltere uçuşlarında iki önemli durum oldu.

İngiltere uçuşları yaklaşık 10 gün önce başladı, geçen yıla göre sayıca az da olsa kıyı bölgelerine geliyorlar. Rusya uçuşlarının ise 1 Ağustos‘ta İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos itibari ile ise başta Antalya olmak üzere tatil yörelerimize başlayacağı açıklandı. Bu açıklamaları memnuniyetle karşılıyoruz.

Herşey yolunda giderse uçak seferlerinde artış olur

Tabii ki havaalanlarımızda ve otellerinizde üst düzeyde COVID-19 ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını biliyoruz, misafirlerimize çok dikkat edeceğiz, şayet her şey yolunda giderse uçak seferlerinin artış göstereceğini bekliyoruz.

Bu aşamada açıklanan tahmini rakamlar bizce gerçekleri ifade etmiyor. Zira talep artışı birbirinden bağımsız birçok unsura bağlı. Olumlu gelişmelere göre talep artarsa, bazı kapalı otellerin tekrar açılabileceğini biliyoruz" dedi.

Karar sadece bizi değil Rus turistleri de çok mutlu etti

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye'nin Rus turistler tarafından en çok tercih edilen ilk destinasyon olduğunu hatırlatarak, "Bu karar sadece bizi değil Rus turistleri de çok mutlu etti.

Sayı vermeyi doğru bulmuyorum. Önemli olan aldığımız tedbirlerle hem turist gönderen ülkelerde, hem de bizim ülkemizde vaka sayılarının düşmesi. Bu devamlılık için kritik” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.