Turizm zirvesinde iptal gerginliği

Samsun'da düzenlenen turizm toplantısında, bazı otel işletmesi sahipleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu arasında iptal edilen spor turnuvaları yüzünden gerginlik yaşandı.

28/11/2019 11:53
Turizm zirvesinde iptal gerginliği

Samsun'da yapılan 'Turizm Sektörü Temsilcileri Değerlendirme ve İstişare Toplantısı' gergin bir atmosferde gerçekleştirildi. Türkiye Okculuk Federasyonu ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nca geçtiğimiz aylarda Samsun'da yapılması planlanan çok sayıda turnuvanın iptal edilmesini tepki gösteren bazı otel işletmecileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile tartıştı.

B&C Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Osman Kaymak da katıldı. Toplantıda turizm sektöründe yapılan ve yapılması plananan projeler ve sektörün sorunları konuşuldu.

İPTAL KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun  üç önemli okçuluk yarışmasını Ordu ve Bursa'ya kaydırması, kasım ve aralık aylarında yapılacak üç organizasyonu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu'nun da başka bir yarışmayı iptal etmesinin, tüm rezervasyonlarını kesinleştiren otel işletmecilerini zor durumda bıraktığı dile getirildi. Pınar Uzun imzalı habere göre, bazı işletmeciler iptal kararının nedenlerini sorunca Vali Kaymak'ın önünde kısa süreli tartışmalar yaşandı.

ŞEHRE PARA GİRECEKTİ

Serra Otel Genel Müdürü Gaffur Turan, varolan tesislerin neden elde tutulmadığını belirterek, "Sayın Kasapoğlu, siz iyi niyet gösteriyorsunuz ama ben birşey soracağım. Bazı tesisler yapacaksınız. Samsun'a sporu getireceğiz, Deaflympics'ten kalan tesisleri kullanacağız. Hepsi için teşekkür ediyorum. Peki var olanları niye tutamıyoruz?

Okçuluk ve buz pateni yarışmalarının iptal olması. Bir de uçaklar Samsun'a iniyor ve misafirler bize telefon açıp programın iptal edildiğini söylüyor. Mesela Yaşar Doğu'nun hemen karşısının olduğu yerde yüzme havuzu var, yan tarafında  sporcu fabrikası var. İnsanlar 20 günün üzerinde Samsun'da kaldılar. Bu insanlar geziyorlar" dedi.

YEŞİL ALANLAR YETİŞMEDİ

Okçuluk yarışmalarının yeşil alanların yetersizliği nedenyle iptal edildiğini ifade eden Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise, "Eğer temmuz ayında yeşil alan açılmış olsaydu programlar iptal edilmezdi. Okçuluk tesislerinin bir eksiği yok fazlası var.

Ama siz bize inanmak istemiyorsunuz, inandığınıza güveniyorsunuz. Yeşil alanlar yetişmediği için programlar kaydırıldı. Buz patenine gelince de teknik bir arıza söz konusu. Ayrıca federasyon başkanımız gelecek olan kişilerin üst düzey kişiler olduğu için riske atmak istemedi" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.