Turizm yatırımı şampiyonu kim?

AKTOB ve Türkiye Otelciler Federasyonu’ndan (TÜROFED) yapılan yazılı açıklamaya göre, turizm alanındaki yeni yatırımlar bazında ilk sırada İstanbul, ikinci sırada da Antalya yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm yatırımı şampiyonu kim?

Turizm alanında İstanbul’un ardından en çok yeni yatırımı Antalya aldı. AKTOB ve Türkiye Otelciler Federasyonu’ndan (TÜROFED) yapılan yazılı açıklamaya göre, turizm alanındaki yeni yatırımlar bazında ilk sırada İstanbul, ikinci sırada da Antalya yer aldı. Bu iki ili ise Muğla, İzmir, Van, Adana, Diyarbakır, Hatay, Mardin, Denizli ve Trabzon izledi.

Turizm sektörü, 2012 yılının 7 aylık döneminde 35 bin yeni yatağı öngören 141 turizm yatırımı için 2 milyar 181 milyon liralık teşvik aldı. Yenileme, modernizasyon ve komple yeni yatırım gibi amaçlarla teşvik alan proje sayısı Ocak-Temmuz döneminde 161'e ulaştı.

Yapılacak yeni yatırımlarda en büyük payı yüzde 32,62 oranıyla 4 yıldızlı oteller, yüzde 29,08 oranıyla da 3 yıldızlı oteller alıyor. 5 yıldızlı oteller ile butik ve özel tesislerin toplamdan aldıkları payların da yüzde 15 dolayında olduğu belirlendi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.