Turizm Tanıtma Fonu'nun patronu kim olacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmciler ve STK temsilcilerinden oluşturulacak özel bir kurulun, sektörden toplanan paranın tanıtım için nasıl harcayacağına karar vereceğini söyledi.

10/01/2019 23:19
Turizm Tanıtma Fonu'nun patronu kim olacak?

50 milyon turist 50 Milyar Dolarlık gelir hedefinin 2 yıl içinde yakalanacağını öngören Bakanlık, 2023 için turizm hedefini de yükseltti. Önder Yılmaz imzalı habere göre Ersoy, “Hedefimiz artık 50 milyon turist 50 Milyar Dolar değil, 2023’te 70 milyon turist 70 Milyar Dolar” dedi.

Ersoy şöyle devam etti: “Pazarı ikiye ayırıyoruz. Birincisi bize yoğun turist tedariki yapan ülkeler, ikincisi potansiyel ülkeler. Bu bağlamda, Çin birinci sırada olmak üzere Japonya, Hindistan, Güney Kore gibi potansiyeli yüksek, hızla yol katedeceğimiz Asya ülkeleri için ayrı çalışıyoruz. Mevcut yolcu tedariki zaten yüksek olan ülkelerden vazgeçmeyiz, turist akışını artırmak için çalışıyoruz.”

Strateji değişiyor

Ersoy ayrıca, “Tanıtımla ilgili stratejide ciddi değişikliğe gidiyoruz. Tanıtım bütçesini artırıyor, Turizm Tanıtma Fonu’nu devreye alıyoruz. Yasasını bu yıl Meclis’e göndereceğiz. Turizm geliri en yüksek 10 ülkeye baktık, 7’sinde bu fonlar var.

Toplanan para, bakanlığımız tarafından değil, turizm sektörünün STK başkanlarından oluşturulan  yönetim tarafından harcamaları yapacak. Sektör kendi adına kendinden topladığı parayı nasıl harcanacağına, tanıtımına karar verecek” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.