Turizm sezonu erken kapanacak

Ekim ayı sonuna kadar Antalya'daki tesislerin yüzde 80'inin kapanması bekleniyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, Ekim ayı sonuna kadar Antalya'daki tesislerin yüzde 80'inin kapanacağını bildirdi.

31/12/2019 23:40
Turizm sezonu erken kapanacak

Volkan Şimşek,  yaptığı açıklamada, Antalya'da Ramazan Bayramı'nda yüzde yüz doluluğa ulaşan otellerde bayram sonrası dolulukta ciddi oranda düşüşlerin yaşandığını belirtti. Ekim ayının ilk günlerinde otellerdeki doluluk oranının daha da düşeceğini anlatan Şimşek, ''Geçmiş yıllar Kasım ayı içerisinde turizm sezonu sona eriyordu. Fakat bu yıl tesislerdeki doluluğun düşmesi nedeniyle Ekim ayı sonunda Antalya'daki tesislerin yüzde 80'inin kapanacak'' diye konuştu.

ÇALIŞANLARIN KIŞ SEZONUNDA DA İSTİHDAM EDİLMESİ 

POYD Başkanı Şimşek, Antalya'daki turistik tesislerin kapanmasıyla 250 bin turizm çalışanının işsiz kalacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Antalya'daki tesisler, kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle birer birer kapanacak. Kapanma Ekim ayı sonuna kadar tamamlanır. Antalya'daki otellerin yüzde 80'ininde mevsimlik çalışan 250 bin kişi ise işten ayrılmak zorunda kalacak. Tesislerin kapanmasıyla 250 bin turizm çalışanı işsiz kalacak. Turizmci devletten bu konuda destek bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kış aylarında işsiz kalan çalışanların istihdam edilmesi için çalışma başlattı ancak henüz bir sonuç yok. Turizm sektöründe çalışanların sigortası ve vergisi konusunda yardım bekliyoruz.

Eğer sigorta devlet tarafından ödenir, vergiler azaltılırsa turizmci hiç kimseyi kovmaz. Turizmci kaliteli personel sıkıntısı çekiyor. Bir sonraki dönemde aynı kaliteli çalışanı bulmakta güçlük çekiyor. Çünkü mevsimlik çalışanlar, başka sektörlerde devamlı bir iş bulduklarında orayı tercih ediyorlar. Bu turizm sektörü için bir tehlikedir. Çalışanların kış sezonunda da istihdam edilmesi için devlet desteğine ihtiyaç var.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.