Turizm sektörünün kalbi Londra'da atıyor... WTM 2023 başladı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM), bugün ExCeL Londra’da başladı. Fuar, 8 Kasım'da sona erecek.

06/11/2023 13:25
Turizm sektörünün kalbi Londra'da atıyor... WTM 2023 başladı

WTM London, dünyanın keşfettiği, bağlandığı ve seyahat deneyimlediği şekli dönüştüren en parlak zihinlerin, en yenilikçi şirketlerin ve önde gelen sektör uzmanlarının buluşma noktası olarak öne çıkıyor. WTM, ağ kurmanın en kolay, en kaynaklı yolu olup,  yolculuk sırasında zaman, para ve çaba tasarrufu sağlıyor. 

44’ncü yılını kutlayan WTM Turizm Fuarı, Londra’nın Docklands bölgesinde bulunan Excel fuar alanında gerçekleşiyor. 182 ülkeden yaklaşık 5 bin firmanın katılacağı fuarı, 51 bin turizm profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.

YAPAY ZEKA’NIN SEKTÖRE KATKISI TARTIŞILACAK

WTM Londra Uluslararası Konferans Müdürü Brooke Gilbertson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Günümüzde teknoloji dünyanın büyük bir kısmının temelini oluşturuyor ve seyahat sektörünün temel dayanağıdır. Bu yıl, Teknoloji Zirvesi’ni ilk kez ana sahnemizde düzenleyerek ve fuarın üç günü boyunca teknolojinin temellerini iç içe geçirerek teknolojinin yaygınlığını yansıtıyoruz.”

Açıklamada, WTM Londra’nın Seyahat Teknolojisi Konferansı Parkuru’nun, fuarın üç günü boyunca devam edeceği ve sektörün karşı karşıya olduğu yapay zeka etiği, akıllı  turizm ve sanal gerçeklik konularının ele alınacağı belirtildi. WTM’de 7 Kasım Salı günü öğleden sonra  Elevate Sahnesi’nde başlayacak olan ilk  Teknoloji Zirvesi’nde Seyahat ve Konaklamanın Geleceğini Yeniden Tasarlamak konusu tartışılacak.

TÜRKİYE VE KKTC TURİZM BAKANLARI DA KATILACAK

Fuara, geçmiş yıllarda olduğu gibi Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’nun da katılması bekleniyor. Ersoy ve Ataoğlu, fuarın ilk günü olan 6 kasım’de sektör temsilcileri ile Türkiye ve KKTC Standlarında bir araya gelecek.

Fuarın 3. günü olan 8 Kasım 2023 tarihinde (Çarşamba), Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Gürkan, Fuar alanında, ‘Innovate Stage’de, 12:50-13:30 saatleri arasında ‘Unlocking Growth in Niche Travel’ konulu açık oturuma katılıp, ‘Healthcare Island of Mediterranean’ (Akdenizin Sağlık Adası) başlıklı bir sunum yapacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.