Turizm sektörünün en büyük sorunu ‘istihdam’

Haliç'in tarihi ve kültürel özellikleri ile öne çıkan bir destinasyon haline geldiğini belirten Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Mehmet Emin Kocaaliler, "Yakın gelecekte İstanbul'un en cazip bölgesi olacak. Biz de otel olarak bölgenin gelişmesi için çaba harcıyoruz" dedi.

31/12/2019 23:40
Turizm sektörünün en büyük sorunu ‘istihdam’

Kocaaliler turizm sektörünün en büyük sorunlarından birinin ise istihdam olduğunu ve artık bu konuya çözüm bulmak gerektiğini de sözlerine ekledi. Turizm sektörünün genç, dinamik yöneticilerinden Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Mehmet Emin Kocaaliler, turizmin kanayan yarası istihdam konusuna değindi. İstanbul turizminin gelişmesinde farklı bölgelerin önemine de işaret eden Kocaaliler, Haliç'in yakın gelecekte İstanbul'un parlayan yıldızı olacağını söyledi.

"İSTİKRAR YOK"

Turizm sektörünün en önemli sorunlarından birinin kalifiye personel olduğunu dile getiren Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Mehmet Emin Kocaaliler, “Bugün konaklama sektörü yetişmiş, kaliteli eleman sorunu yaşıyor. Ne yazık ki hem yönetici hem de hizmet kadrolarında çalışanlar istikrarlı değil. Tabii bunun birçok nedeni var. En büyük neden hızla ve kontrolsüz artan otel sayısı” dedi.

Doğru fizibiliteler yapılmadan yatırımların hayata geçirildiğine dikkat çeken Kocaaliler, “Çalışanlar için eskiye göre daha çok seçenek oluştu. 100 lira fazla veren otel olursa personel oraya gidiyor. Mutlu olması, verimli çalışması veya tecrübe kazanması gibi kıstaslar artık çok önemli değil. En sık eleman ve yönetici değiştiren sektör turizm. O nedenle bu sektörü yönetenlerin şapkayı önüne koyup bu konuyu düşünmesi lazım” diye konuştu.

“İSTANBUL'UN EN CAZİP BÖLGESİ OLACAK”

Haliç bölgesinin turizm açısından İstanbul'un geleceği için önemli bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Mehmet Emin Kocaaliler şunları söyledi:

“Haliç, tarihi ve kültürel özellikleri ile öne çıkan bir destinasyon haline geldi. Yakın gelecekte İstanbul'un en cazip bölgesi olacak. Burası yerel lezzetlerin buluştuğu bir gastronomi noktası olabilir. Artık gezginler yerel değerleri deneyimlemek istiyor. Ayrıca eğlence için ben Haliç bölgesini bir adım önde görüyorum. Buraya mutlaka büyük restoran ve eğlence markaları gelmeli. Ayrıca Haliç müzeleri, sanat merkezlerini içinde bulunduran ve sayılarını her geçen gün artıran bir bölge. Kongre potansiyeli ortada. Yani aslında turizm adına herkese hitap edecek bir ürün görebilmek mümkün.

Kentsel dönüşüm bölgenin siluetine pozitif katkı sağlayacaktır. Yerel yönetim bunun bilinci ile önemli çalışmalar yapıyor. Ulaşım imkanlarında önemli gelişmeler var. Haliç Platformu tanıtım ve pazarlama adına önemli adımlar atacak. Otel yatırımcısının da ilgiyle takip ettği bir bölge. Biz Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn olarak salt kendi yatırımımız için değil bölgenin gelişmesi içinde çaba harcıyoruz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.