Turizm sektörünün acı kaybı

Yaklaşık 30 yıldır turizm sekörüne hizmet veren ve son olarak BETUYAB'da genel müdür olarak görev yapan Bekir Akkaş, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

29/03/2020 11:12
Turizm sektörünün acı kaybı

Turizm sektöründe 30 yıla yakın zamandır hizmet veren, son 5 yıldır ise Serik'e bağlı Belek turizm merkezinde faaliyet gösteren Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi'nin (BETUYAB) genel müdürlüğü görevini yürüten Bekir Akkaş, yaşamını yitirdi. Bekir Akkaş, 2 aydır Antalya'da özel bir hastanede kanser tedavisi görüyordu. Antalya ve Türk turizmine önemli hizmetlerde bulunan duayen isimlerden olan Bekir Akkaş'ın vefat haberini alan turizmciler büyük üzüntü yaşadı.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Aynı zamanda derneğimizin üyesi olan turizmci büyüğümüz Bekir Akkaş, Belek bölgesinde uzun yıllar genel müdürlük yaptı. Son 5 yıldır da BETUYAB Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Vefatı bizi çok üzdü. Turizm camiasının başı sağ olsun" dedi. Antalya'da vefat eden Bekir Akkaş'ın Ankara'da toprağa verilmesi için ulaşım izini alınmaya çalışıyor.

Bekir Akkaş, kimdir?

1956 Bursa doğumlu olan Akkaş Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu olup,İngilizce bilen biliyordu. Yurdanur Akkaş ile evli olan  Bekir Akkaş'ın  turizmci olan Barış ve ekonomist olan Batu adlı iki çocuğu bulunuyor.

Ankara Marmara Otel ile turizm sektörüne adım atan, Büyük Ankara Oteli, Ankara Dedeman Oteli, Ankara Sürmeli Oteli /Ankara Etap Altınel, Nevşehir Dedeman Oteli açılışında Genel Müdürlüğü ile başlayan yöneticiliği sırasında Sirene Otel Grubun, Portebolla Otel, Titanic Otel, Kaya Oteller Grubu ve Belek Bölgesinde Akkanat Holding’in turistik tesislerinde Turizm Gurubu Başkanı olarak görev yapmıştır. 11 Ocak 2017 tarihinden itibaren BETUYAB Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam etmekteydi, 

Sirene Grubu ile devam eden turizm çalışmalarında yatırım projelendirmelerden başlayarak anahtar teslimi tesisleri yaşama geçiren Bekir Akkaş Türk turizminin en önemli isimlerindendi. Yıllar önce Turizm Bakanlığı bursu ile İspanya Malaga'ya giden Bekir Akkaş,İspanya turizm hareketinin başlangıcını yaşamış ve turizmin bir endüstri olarak Türkiye'de yerleşmesi için çalışmaları gerçekleştirmiştir.

Belek bölgesine ilk spor turizm hareketini getirerek otellerin futbol sahalarının ve çocuk oyun alanlarının yapılmasını sağlamıştır. Belek bölgesinin golf turizmine açılmasında golf sahalarının ilk öncüsü olmuş, Kaya ve Sirene gruplarındaki çalışmaları ile Bursa dışında ilk kez Isparta ve Kartalkaya'da kayak otellerinin kurulmasını gerçekleştiren projeleri yönetmiştir.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.