Turizm sektöründe küresel ısınma tehdidi

Turizm sektöründe küresel ısınma, etkisini her geçen yıl daha çok artırıyor. The Guardian’da yer alan haberde, küresel ısınmanın ilerleyeceği göz önünde bulundurulduğunda, pandemi öncesi 300 milyon turisti ağırlayan Akdeniz havzasının 500 milyona ulaşması beklenen ziyaretçi sayısına ulaşıldığında, mevcut risklerin dayanılmaz olacağına dikkat çekildi.

06/06/2023 12:32
Turizm sektöründe küresel ısınma tehdidi

Dünyada en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olan Akdeniz sahilleri sezona yangın ve sel haberleriyle başladı. Turistlerin güneş, deniz ve kum hayaliyle tercih ettiği destinasyonların yerini sıcak hava dalgaları, seller ve kuraklık alıyor. İspanya’da Paskalya döneminin ardından rekor sıcaklar 39 dereceye ulaşırken; nisan ayında da hava sıcaklıklarında rekor artış devam etti.

The Guardian’da yer alan haberde, küresel ısınmanın ilerleyeceği göz önünde bulundurulduğunda, pandemi öncesi 300 milyon turisti ağırlayan Akdeniz havzasının 500 milyona ulaşması beklenen ziyaretçi sayısına ulaşıldığında mevcut risklerin dayanılmaz olacağına dikkat çekildi.

1970’li yıllarla kıyaslandığında dünya 1.1 derece daha ısınırken; bölgedeki sıcaklık ise halihazırda 1.5 dereceye ulaştı ve bu yüzyıl sonunda 3 dereceye çıkması bekleniyor. Sadece kuraklık değil, aşırı yağışlar da bölge için en büyük tehditlerden birini oluşturuyor. 2020 yılında Fransa’da 18 kişinin hayatını kaybettiği fırtınada olduğu gibi önümüzdeki dönemde bölgenin alacağı yağışların şiddetinin de yeni felaketlere yol açabileceği belirtiliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.