Turizm sektöründen 50 bin yeni istihdam

Bu yıl turizm sektöründe dolulukların yüzde 100'e ulaşacak olması istihdamı da artıracak. Garsondan aşçıya ve komiye kadar çeşitli kademelerde bu yaz 50 bine yakın istihdam yaratılacak.

18/05/2019 21:05
Turizm sektöründen 50 bin yeni istihdam

Yeni dönemde turizm sektörüne yönelik iş garantili kurslarla da 1 milyona yakın istihdam yaratılması hedefleniyor. İŞKUR'un mayıs ayı açık iş ilanlarında da garson, aşçı, aşçı yardımcısı ilanları başı çekiyor. Hazal Ateş imzalı habere göre, beş yıldızlı oteller alakart, yöresel mutfak aşçısı bulmak için İŞKUR'dan destek istedi.

Turizm başta olmak üzere birçok sektöre de kalifiye eleman desteği sağlayan kurslarda kat hizmetinden servis hizmetine birçok branşta eğitim veriliyor. İş garantili meslek kurslarında kursiyerlerin günlük zorunlu giderleri, kısa vadeli sigorta giderleri kurs süresince İŞKUR tarafından karşılanıyor. Bu yıl işbaşı eğitim programlarında istihdam zorunluluğu uygulanmaya başlarken, katılımcıların en az yüzde 50'si yaklaşık iki aylık program süresince istihdam ediliyor.

HEDEF YÜZDE 50 ARTIŞ

Turizmde de iş garantili kurslar yaygınlaştırılıyor. Beş yıllık dönemde turizm sektöründe istihdamın yüzde 50 artırılması hedefleniyor. Bu yılın sonuna kadar da 250 bin turizm çalışanının meslek içi eğitimden geçirilmesi, 300 bin kişinin de meslek yetiştirme kurslarında eğitilmesi hedefleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.