Turizm sektöründe Kısa Çalışma Ödeneği sevinci... Bayram şekeri gibi müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" açıklaması, turizm sektöründe memnuniyet yarattı.

21/04/2021 21:27
Turizm sektöründe Kısa Çalışma Ödeneği sevinci... Bayram şekeri gibi müjde

Turizm sektörü temsilcileri, konuyla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Ağustosa kadar rahat nefes alacağız

Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi bu toplantıda verdi. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, kendisinin de toplantıda olduğunu söyleyerek, “Sektör ortak olarak KÇÖ desteği istedik. Maliye ve Turizm Bakanı'nın destekleriyle 3 ay daha uzatıldı. KDV indiriminin de uzatılması sektör için önemliydi. Bankaların bu belirsiz dönemde turizm sektörüne bakışı konusunda bir destek talebimiz oldu.

Eximbank ve KGF destek talebi ettik. Yenilenen krediler ile ilgili de isteğimiz oldu. Bankalar kredileri yeniliyor ama yeni şart öne sürüyor. Bununla ilgili de bilgilendirdik. Turizm ve Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı ve notlarını aldılar kendi aralarında istişare edeceklerdir. Sektörden başka sektörlere geçişi önlemek için hayati önem taşıyordu. Bu 3 ay bizim için çok kritik. Sektör Ağustos ayına kadar nefes almış oldu” dedi.

Sektördeki çalışanları kaybetmemek için çok önemliydi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Dünya'da yer alan haberde, “Sektördeki çalışanları kaybetmemek için çok önemliydi. Sezonu başlatma, sezonu görme açısından çok büyük avantajları olacak. Turizm çalışanlarımıza müjdeli haberi oldu. Talimat, görüşmemiz sırasında geldi.

Toplantımızda sektörümüz ile bilgi ilgili verdik. Karar, bizim görüşmemiz sırasında alındı. Anladığım kadarıyla zaten görüşülen, takip edilen bir konuydu. Zaten haziran ayına kadar opsiyonluydu. Tüm sektörler için uzatılma kararı geldi. KDV’nin uzaması da gündemdeydi. O da iyi bir haber oldu” diye konuştu.

Turizmci bayramı huzur içinde şeker tadında karşılayacak

TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler de, kısa çalışma ödeneğini uzatılmasını sevinçle karşıladıklarını paylaştı. İşler, “TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Avcı, TAV Havalimanları CEO’su Sani Şener’den oluşan heyetle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştük. Turizm Bakanı Ersoy, Maliye Bakanı Elvan da toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanımıza rakamları sunduk. Rusya ve AB’deki kapanmaları anlattık. Sektörün elinde olmayan nedenler olduğunu ilettik. Kapalı olmamamıza rağmen başka nedenlerden dolayı kapalı gibi olduğumuzu söyledik. Sektörün kalifiye elemanlarını kaybetmemesi adına Kısa Çalışma Ödeneğinin turizm sektöründe haziran ayına kadar uzatılmasını talep ettik.

Maliye bakanına da danışarak, Ramazan ayı ve bayram vesilesiyle tüm sektörler için müjdeli haberi verdi. Özellikle turizm sektöründe bayram şekeri gibi müjde oldu. Devletin iradesini yanımızda gördük. Biz de kendilerine çalışarak telafi edeceğimizin sözünü verdik. Turizmci bayramı huzur içinde şeker tadında karşılayacak” açıklamasında bulundu.

TÜRES: Sektöre özel yeni destekler bekliyoruz

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, kısa çalışma ödeneği ile ilgili uzun süredir taleplerini dile getirdiklerini belirterek bu kapsamda hükümetin STK’ların sesine kulak vermesini sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi.

Kararın mağduriyetleri giderme noktasında önemli olduğunu anlatan Bingöl, “Bundan sonraki dönemde de sektörümüze özel olarak kanun hükmünde kararname ile faizsiz kredi, çeklerin ötelenmesi gibi destekler verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.