Turizm sektörü istihdamı canlandırdı

İstihdam endeksi verileri sektör bazında incelendiğinde; bilişimin yanı sıra turizm, telekomünikasyon ve perakende; istihdamın hareketlendiği sektörler olarak öne çıktı.

15/03/2019 10:46
Turizm sektörü istihdamı canlandırdı

Şubat ayında iş günü ortalamasına göre yayınlanan yeni iş ilanı sayısı, Ocak ayına göre %5; Aralık 2018’e göre % 12 oranında artış gösterdi. Kariyer.net İstihdam Endeksi’nin Şubat 2019 dönemine ait verileri; Turizm, Perakende ve Telekomünikasyon sektörlerinde işe alımların hız kazandığına işaret etti.

İstihdam Endeksi içerisinde Kadınlar Günü’ne özel olarak yayınlanan analiz ise; kadın adayların en çok Tekstil, Sağlık ve Hizmet sektöründeki işlere başvurduğunu; yönetici pozisyonlarına yaptıkları başvuruların ise durağan seyrettiğini ortaya koydu.

Bilişim Pozisyonlarında çift haneli büyüme

Kariyer.net’in her ay yayınlanan onbinlerce iş ilanı ve 10 milyonun üzerinde başvuruya dayanarak oluşturduğu endeksin sonuçlarına göre, şubat ayında yayınlanan yeni iş ilanı sayısı; aralık ayına göre iş günü bazında % 12, ocak ayına göre ise % 5 arttı. Ocak ayına göre daha fazla iş ilanı yayınlanan pozisyonlara bakıldığında ise; İnsan Kaynakları Müdürü (+%14), Satış Müdürü (+%7), Muhasebe Uzmanı (+%6), Yazılım Uzmanı (+%6) ve Makine Mühendisi (+%4) pozisyonlarının öne çıktığı görüldü.

Bilişim sektöründeki ana pozisyonlar; 2019’un ilk iki ayında, 2018’in ikinci altı aylık dönemine göre çift haneli büyüme kaydetti. Kıdemli Yazılım Mühendisi pozisyonunda yayınlanan iş ilanları % 42, Ar-Ge Mühendisi % 37, Ar-Ge Uzmanı % 32, Sistem Mühendisi % 28 ve Yazılım Geliştirme Mühendisi % 11 arttı.

İstihdamı hareketlendiren sektörler

İstihdam endeksi verileri sektör bazında incelendiğinde; Bilişimin yanı sıra Turizm, Telekomünikasyon ve Perakende; istihdamın hareketlendiği diğer sektörler olarak öne çıktı. Geçtiğimiz aya kıyasla yayınlanan iş ilanı sayılarına bakıldığında öne çıkan sektörler: % 14 artışla Turizm, % 8 artışla Perakende, ve % 5 artışla Telekomünikasyon oldu.

Turizm sektöründe sezon hazırlıkları hızlandı

Endeksin şubat ayı verileri, turizm sektörünün yaz sezonuna ilişkin hazırlıklarının ivme kazandığına işaret etti. Geçen aya göre ise % 14 artış gösteren Turizm sektörü iş ilanlarında; 2018 Şubat’a göre % 3, 2017 Şubat’a göre ise % 60 artış kaydedildi. Turizm sektöründeki hareketliliği teyit eden bir veri de Muğla ve Antalya’dan geldi. Geçtiğimiz aya göre yayınlanan iş ilanı sayısı Muğla’da % 15, Antalya’da ise % 10 arttı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.