Turizm personeline iyi imkanlar sunarak yüreklendirmeliyiz

Nitelikli otel yatırımı önemlidir. Ancak bir oteli gerçek anlamda nitelikli kılan ise hiç şüphe yok ki iyi bir eğitim ile donatılmış personelidir. Turizm hareketimizin geleceği hiç şüphe yok ki çalışanlarımızın gerçekten çok anlamlı aidiyet duygusu çerçevesinde gelişen üstün performansları ile şekillenecektir.

25/11/2022 11:57
Turizm personeline iyi imkanlar sunarak yüreklendirmeliyiz

Zafer Alkaya

Nitelikli otel yatırımı önemlidir. Ancak bir oteli gerçek anlamda nitelikli kılan ise hiç şüphe yok ki iyi bir eğitim ile donatılmış personelidir.

Özenle tasarlanmış mimarlık harikası bir otel elbette nitelikli konaklama standartları talep eden bir misafiri cezbedecektir. Ama söz konusu standartlara uygun hizmet performansını bulamadığı bir oteli ise kuşkusuz tekrar tercih etmeyecektir.

Dünyada hizmet kalitesi belli bir çizgiyi yakalamış her otelde bu kalitenin gerçek belirleyicisi elbette o çizgiyi yansıtan konforu, dekorasyonu ve genel anlamda kullanılan ürün kalitesinden öte özenle eğitilmiş çalışanlarıdır. Çünkü söz konusu otelin tüm sıra dışı nitelikli özelliklerini ön plana çıkararak misafirle buluşturan onlardır. Öyle ki otellerin daimi misafirleri çoğu zaman çalışanları ile çok özel bir bağ kurdukları için o otelleri tercih ederler ve bu bağ kesintisiz yıllarca sürer. İşte bu yüzden çalışanlarımız bizler için bu denli önemli ve değerlidir.

Turizm hareketimizin geleceği hiç şüphe yok ki çalışanlarımızın gerçekten çok anlamlı aidiyet duygusu çerçevesinde gelişen üstün performansları ile şekillenecektir.

Ülke ekonomimize bu denli önemli katkılar sağlayan sektörümüzün belki de en değerli unsuru olan çalışanlarımızın mesleğe olan ilgi ve motivasyonlarını mutlaka artırmalıyız. Turizm hareketimize katılacak yeni nesil genç arkadaşlarımızı mesleğin geleceği adına daha iyi imkanlarla hazırlayarak yüreklendirmeliyiz.

Bugünlere değin sektörümüzde yaşamak zorunda kaldığımız türlü talihsiz süreçlere rağmen sabırla ve inançla ortaya konulan başarılarda onların payının ne denli önemli olduğunu unutmamalıyız.

İyi hizmet, iyi çalışan ile olur gerçeğinden hareketle mevcut nitelikli personelimizi özenle korumanın yanısıra, sektöre yeni katılan genç arkadaşlarımızı da gelişen yeni dinamikler doğrultusunda yine özenle yetiştirerek sektörün yarınlarına hazırlamalıyız.

Kuşkusuz dünyadaki diğer sektörlerde de olduğu gibi turizm sektörü de doğal olarak farklılaşan trendlere göre bir değişim içerisinde olacaktır.

Önemli olan çalışanlarımıza söz konusu bu değişime uygun özel motivasyonla, sektörün çok önemli bir unsuru oldukları duygusunu yeterince verebilme becerimizdir.

Artık mutlaka tam anlamıyla odaklanmamız gereken ‘NİTELİKLİ Turizm’ hamlemizi de kuşkusuz hedefe uygun bir anlayışla hazırlayacağımız çalışanlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.