İşte Turizm Master Planı'nın açıklanacağı tarih

27 Eylül'de, 2023 hedeflerinin yer aldığı Turizm Master Planı açıklanacak. Öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya konuştu. Hem mevcut tabloyu değerlendirdi, hem de yeni hedefleri açıkladı.

19/09/2019 11:29
İşte Turizm Master Planı'nın açıklanacağı tarih

Turizm Master Planı 27 Eylül'de İstanbul'da açıklanıyor. Ürdün'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya özel açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy turizmde 2019 yılını değerlendirdi yeni hedefleri anlattı.

Yani bu yıl beklenti 52 milyonun üzerinde turist. Bakan Ersoy 2016'da darbe girişimi nedeni ile azalan batılı turist sayısında da yüzde 15-16 artış olduğunu açıkladı.

Temel hedef, pazar çeşitliliğini artırmak

Mehmet Ersoy temel hedefin pazar çeşitliliğini artırmak olduğunu söyledi Uzakdoğu'daki 4 kritik pazardan Çin, Hindistan ,Güney Kore ve Japonya'dan turist akışını tanıtım ve ulaşımdaki girişimlerle artıracaklarını anlattı.

450 bin civarı olan Çinli turist sayısının bu yıl 600 bini geçmesi bekleniyor. Hedef 2023'te 2 milyon Çinli turist, ama bunun için Çin'in bazı talepleri var.

Turizm Meslek liselerinde Çince seçmeli lisan haline geliyor

Ersoy, " 'China Town oluşturun, Çinli restoran sayısını artırın' diyorlar. Hatta biz Çinli turist almaya hevesi olan otellere Çin mutfağına ağırlık vermelerini söylüyoruz. Çince eğitim istiyorlar. Turizm Meslek liselerinde Çince seçmeli lisan haline geliyor. Son olarak da Çinlilerin yoğun olduğu yerlerde Çince tabelalar istiyorlar.

Bir diğer talep kendi ödeme sistemlerine uygun düzenleme, bu konuda da bankalarla görüşmeler sürüyor. Yıl sonuna kadar yeni sistem devreye girecek.

Özel sektör temsilcilerinin yer aldığı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı da faaliyetlerine başladı. Ajansın ilk projeleri arasında bisiklet turizmi ile müslüman dostu oteller var. Her iki projenin de hayata geçirilmesi durumunda 4'er Milyar Dolarlık ek gelir elde edilmesi planlanıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.