'Turizm işçisinin maaşını 3 ay devlet ödesin' önerisi

ATSO Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi, turizmde kış sezonunda 3 ay sözleşmesi askıya alınan işçilerin sigorta primi ve maaşlarını devletin ödemesini önerdi.

20/02/2020 10:33
'Turizm işçisinin maaşını 3 ay devlet ödesin' önerisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi, Buğra Berberoğlu başkanlığında yaptığı son komite toplantısında sektör üyelerinden gelen talep ve şikayetleri değerlendirdi.

Toplantıda turizm sektörünün, yaygın biçimde iş ve vergi gelirlerinin oluşturulmasında, ödemeler dengesi problemlerinin hafifletilmesi ile bölgesel ve ulusal ekonomik gelişmelere katkıda bulunmasında rol oynayan önemli bir faktör olarak yerini aldığı belirtildi.

Sigorta priminde teşvik

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, turizm sektörünün mevsimsel bir sektör olduğuna vurgu yapıldı. Akdenizmanşet'te yer alan habere göre, turizmin ülkemizde ekonomik büyümenin ve gelişmenin en önemli kaynaklarından biri olarak görüldüğü ifade edilerek, sektöre yönelik devlet destek ve teşviklerinin önemi üzerinde duruldu.

İstihdamın artırılması, bölgesel gelişmişlik düzeyinin dengelenmesi ve turizm yatırımlarının artırılması adına çalışan sayısında herhangi bir sınırlama olmaksızın küçük ve büyük ölçekli tüm sektör mensubu işletmelere her ay sigortalı çalışanlar için yatırılan sigorta priminde teşvik, destek ve indirim sağlanmasının faydalı olacağı, böylelikle personel maliyetlerinden de tasarruf edilebileceği belirtildi.

Komite üyeleri, özellikle 9 ay çalışan, kış sezonunda da 3 ay sözleşmesi askıya alınan turizm çalışanlarının, askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve maaşlarının devlet tarafından karşılanmasının sektör için faydalı olacağı yönünde görüş ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.