Turizm hareketi kuzeye kaydı

Koronavirüs tüm dünyada hem insan sağlığını hem ekonomoyi tehdit ediyor. Gezginler ise rotalarını şimdiye kadar koronavirüse hiç rastlanmayan İskandinav ve Baltık ülkelerine çevirdi.

27/02/2020 11:29
Turizm hareketi kuzeye kaydı

Koronovirüs turizmi vurdu, turistler rotayı İskandinav ve Baltık ülkelerine kırdı. Koronavirüs tüm dünyada hem insan sağlığını hem ekonomoyi tehdit ediyor. Avrupa'nın turizm merkezi İtalya deyim yerindeyse iptaller yüzünden felç oldu. Gezginler ise rotalarını şimdiye kadar koronavirüse hiç rastlanmayan İskandinav ve Baltık ülkelerine çevirdi

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirus, son olarak İsviçre ve Avusturya'da da görüldü. İtalya'da koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle ölenlerin sayısı 7'ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 230'u buldu. Ülkeler tek tek buraya seyahat uyarısı yapmaya başlarken, İtalya'da tam bir kaos ve panik havası esiyor.

Virüsün hızla yayılması dünyada paniğe neden oldu

İtalya, koronavirüsün en yaygın olduğu Çin ve Güney Kore'nin ardından dünyada üçüncü, Avrupa'da ise ilk ülke konumunda. Bu ikisi, ülkenin refah seviyesi en yüksek bölgeleri ve bu durumun ekonomiye zarar vermesinden endişe ediliyor.

Virüsün hızla yayılması dünyada paniğe neden olurken, turizm sektörü ise büyük iptallerle karşı karşıya kaldı. İtalya turlarının neredeyse tamamı iptal edildi. Birçok bölgede vize iptalleri gerçekleşti ve ülkelere giriş çıkışlar kontrol altına alındı.

Koronovirüsün görülmediği bölgeler 

Dünyada şu ana kadar koronovirüsün görülmediği nadir bölgelerden biri ise Kuzey ülkeleri ve Baltık ülkeleri. Kuzey ve Baltık ülkeleri dünyadaki koronovirüs krizini avantaja çevirdi. Birçok seyahat iptalinin ardından seyahat tutkunları rotalarını bu ülkelere kırdı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuşan Türk Leton İşadamları Derneği Başkanı Fuat Aydemir, “Dünyada büyük bir kriz yaşanıyor. Krizlerde her zaman turizm sektörü ilk etkilenen sektörlerin başında geliyor. Bu defa yine böyle oldu. Tüm dünyada binlerce tur iptali yaşanıyor. Bunun ekonomik anlamda etkilerinin büyük olacağını düşünüyorum” dedi.

Geziler Kuzey'e yöneldi 

Letonya’nın başkenti Riga’da yaşayan Türk turizmci Aydemir, Türkiye’nin şu ana kadar koronavirüse yönelik ciddi bir sıkıntı ile karşılaşmadığını ve Avrupa medyasında da buna yönelik haberler çıktığını belirtip sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’den gelen turistleri İskandinav ve Baltık ülkelerninde ağırlamanın yanı sıra buradaki potansiyeli ülkemize taşımak adına da büyük gayret içindeyiz. Türkiye gerekli önlemleri alırsa koronavirüs krizini en az zararla atlatır. Uzakdoğu yolcularının mart ayında yapacakları geziler Kuzey Kutbu’na yöneldi.

Türkiye'den de yoğun talep var 

Öte yandan seyahat tutkunları güvenle Baltık ülkelerine gelebilir ki akın akın gelmeye başladılar. Çünkü burada herhangi bir koronavirüs belirtisine hiç rastlanmadı.

Yaz ayları için Baltık ülkeleri ve İskandinav ülkelerine Türkiye’den yoğun talep var. Burada önlemler çok üst düzeyde. Endonezya’ya giden turlar dahi Lapland’e yönelmeye başladı” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.