Turizm devi 3 bin kişiyi işten çıkaracak

ABD'nin Seattle merkezli online seyahat devi Expedia Group, iş gücünü yüzde 12 oranında düşüreceğini açıkladı. Expedia Group, Trivago, HomeAway gibi online işletmeleriyle tüm dünyada tanınıyor.

25/02/2020 12:16
Turizm devi 3 bin kişiyi işten çıkaracak

Expedia Gruop, hayal kırıklığı yaratan 2019 4'ncü çeyrek mali sonuçlarının ardından çalışan sayısını yüzde 12 azaltacağını ve maliyetleri düşürmek için başka tedbirler de alacağını duyurdu.

Turizm devi maliyetleri azaltmak için, Seattle merkezindeki yaklaşık 500 kişi dahil olmak üzere yaklaşık 3.000 kişinin işlerine son verecek. Finansgündem'in Geekwire'a dayandırdığı habere göre Expedia Group, e-mail üzerinden yaptığı açıklamada, sağlıksız ve disiplinsiz bir şekilde büyümekte olduklarını ifade etti.

300 ila 500 Milyon Dolarlık bir tasarruf hedefleniyor

Expedia Group, dev otel arama uygulaması Trivago, seyahat acentesi Wotif ve tatil kiralama servisi HomeAway gibi markalarıyla tanınıyor. Şirket, "Bugün, kuruluşumuzu düzene sokmak ve odaklamak için belirli projeleri, faaliyetleri, ekipleri ve rolleri azaltma ve ortadan kaldırma niyetimizi duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Expedia bu ayın başında yaptığı açıklamada 300 ila 500 Milyon Dolarlık bir tasarruf yapacaklarını açıklamış, fakat işçi çıkarmalardan bahsetmemişti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.