Turizm bölgelerinde vaka artışı var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de Koronavirüsteki son durumu ve günlük vaka sayısını açıkladığı toplantıda, turizm bölgeleriyle ilgili de bilgiler paylaştı.

18/09/2020 21:22
Turizm bölgelerinde vaka artışı var mı?

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Bu bölgelerimizde çok yoğun insan hareketliliğin, turizm canlılığının olduğunu biliyoruz. Antalya dahil olmak üzere İzmir, Muğla bu illerimizde vaka artışının olmadığını görüyoruz.

Bu kadar hareketliliğin olduğu dönemde bizim özellikle sağlık çalışanlarımızın, ordumuzun sahada ve dünyadan farklı olarak uyguladığı filyasyon dediğimiz iz takibini çok ciddi olarak takip ettiğini görüyoruz. Yoğun bakımlarda yer yer artışlar yapma kararı aldığımızı söyledim. Bu yüzde 80 veya 90 doluluğu olan hiçbir ilimiz yok.

Bu yaz döneminde düşüşün ağırlıklı maske kullanımı, hasta temasıyla olmasıyla, virüsün geçmesiyle olduğunu bildiğimizden maske ile temasın mesafenin önlediğini görüyoruz. Bu illerimizde turizmin hareketli olduğu bölgelerde İzmir dahil olmak üzere şu an stabil döneme giriyor.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA VAKALARIN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRÜYOR OLACAĞIZ”

Zannediyorum önümüzdeki hafta vakaların düştüğünü görüyor olacağız. Muğla’da düştüğünü görüyoruz. Erken dönemde tedavinin başarılı sonuç verdiğini görüyoruz.

Turizm amaçlı gelen vatandaşımızın kendi iline dönme dönemlerinde özellikle bir haftayı daha hassasiyetle, teması azaltarak, biraz kendilerini izole etme çabası içinde olurlarsa faydalı olacağının altını çizme istiyorum." (Sözcü)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.