Turizm barış dilidir… Turizm istikrarı sever… Turizm bu ülkenin geleceğidir

Turizoom Turizm Hotel Management Yönetim Kurulu Başkanı ve TUROYD Kurucu Onursal Başkanı Ali Can Aksu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin sona erdiğini, milli iradenin kararını verdiğini, şu andan itibaren siyaseti değil ülke ekonomisini düşünmenin zamanının geldiğini söyledi.

05/04/2024 13:22
Turizm barış dilidir… Turizm istikrarı sever… Turizm bu ülkenin geleceğidir

Ali Can Aksu, yaptığı açıklamada, mahalli idareler seçiminde adayların çoğuna baktığımız zaman dikkat çekici unsurlar ve türlü türlü taahhütlerin ifade edildiğine şahitlik ettiklerine dikkat çekerek, ‘’Sektörümüzün Turizm olması hasebi ile bugünden itibaren belediyelerin bu konudaki politikalarını yakından takip etmek, çalışmalarına katkıda bulunmak ve gerekirse yön vermek durumundayız’’ dedi.

TURIZM DESTINASYON EYLEM PLANLARI

Seçilen Belediye Başkanlarından en büyük beklentilerinin “TURIZM DESTINASYON EYLEM PLANLARI”nı ivedilikle hayata geçirmeleri olacağını vurgulayan Ali Can Aksu şunları söyledi:

“Türkiye’nin her noktası turizm açısından farklı bir cennettir gerçeğine baktığımızda il, ilçe köy kasaba yönetimlerinin mutlak bir şekilde turizmi geliştirmek açısından çalışmalar yürütmesi gerekiyor. Bu çalışmanın o bölgeye olduğu gibi milli ekonomimize de ciddi katkısı olacaktır. önemli konulardan biride; Belediyeler Turizm Yatırım ve Yatırımcısına önem vermeli, “Turizm Yatırımcısını sömüren değil , Turizm yatırımcısını ödüllendiren” ve işlerini kolaylaştıran bir kurum niteliğinde olması gerekiyor.

Belediyeler, muhitlerindeki tarihi ve doğal güzellikleri korumak ve iyileştirilmesini sağlamakla mükelleftir.

Ayrıca, turizmin doğal ve kültürel çevreye olan etkilerini yok etmek için çevre koruma ve sürdürülebilirlik projelerine katkıda bulunarak, atık yönetimi, yeşil alanların korunması, doğal yaşamın desteklenmesi gibi çalışmalara önem vermek zorundadır.

Sonuç olarak seçilen tüm Belediye Başkanları şunu bilmeli ki; Biz vatandaşlar ve sektör paydaşları olarak, seçtiğimiz kişileri başımıza bir efendi değil, ülke ekonomisine katkıda bulunan, sektörü destekleyen ve bulunduğu koltuğu emanetçi gözü ile gören yöneticileri görmek arzusundayız. Turizm Barış dilidir. Turizm istikrarı sever, turizm bu ülkenin geleceğidir...


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.