Turizm Bakanı kiraları 3 ay erteledi

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, turizm sektörüne yönelik bazı tedbir kararları aldıklarını belirterek, “Hedefimiz; sektöre nefes olabilmek” dedi.

07/04/2020 12:46
Turizm Bakanı kiraları 3 ay erteledi

Turizm Bakanı Üstel, Turizm ve Seyahat Acenteleri Belgesi ile Turizm İşletme Belgeleri yıllık ücretleri, bakanlığın bünyesinde bulunan Girne Antik Liman içerisindeki iş yerlerine ait yer işgaliye, gemi harç ve ücretleri, Turizm ve Çevre Bakanlığı kontrol ve yetkisinde olan turizm amaçlı kiralanan tüm konut, iş yeri, garaj ve arazilerin kiralarının 3 ay ertelenmesi kararı aldıklarını belirtti.

Üstel, turizm sektörü ile ilgili olarak aldıkları yeni tedbirlerin salgının ülkedeki seyri de dikkate alınarak geliştirilebileceğini, 3 aylık erteleme kapsamında olan harçların ve kiraların, 3 ayın sonunda yeniden değerlendirilerek, sektörün zarar görmeyeceği şekilde düzenleneceğini kaydetti.

Turizm sektörüne yönelik bazı tedbir kararları aldık

Turizm ve Çevre Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Üstel, tüm dünya ülkeleri ile birlikte KKTC’nin de küresel salgın tehdidi altında olduğunu belirterek, hükümet olarak toplum sağlığını ön planda tutarak aldıkları radikal tedbirler yanında ekonomik olarak da bazı tedbirler aldıklarını kaydetti.

Üstel, bu çerçevede hükümet olarak aldıkları tedbirlere ek olarak, bürokratlar ile yaptıkları çalışmalar neticesinde turizm sektörüne yönelik bazı tedbir kararları aldıklarını açıkladı.

Turizm, KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin insan sağlığı ön planda tutularak alındığını vurgulayan Üstel, ülke ekonomisinin bu alınan tedbirlerden büyük oranda etkilendiğini, özellikle de dünyadaki turizm sektörü ile birlikte KKTC turizm sektörünün de en fazla etkilenen sektörler arasında olduğunu ifade etti.

KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü konumunda olan turizm sektörünün, küresel salgınla birlikte ortaya çıkan ekonomik darboğazın birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini belirten Üstel, “Turizm Bakanlığı olarak, turizm sektörüne yönelik bazı kararlar aldık. Hedefimiz, içinde bulunduğumuz bu zor süreçte, almış olduğumuz bu kararların, turizm sektörüne bir nefes olabilmesidir” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.