Turizm, bağlayan ve zenginleştiren büyük güç...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmin, yaşamları ve sınırları birleştiren, birbirine bağlayan ve dolayısıyla zenginleştiren bir güç olduğunu bildirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizm, bağlayan ve zenginleştiren büyük güç...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Dünya Turizm Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Turizm sayesinde dünya üzerinde değişik kültürlerden seyahat eden milyonlarca insanın, gittikleri yerlerdeki yaşam biçimini ve gelenekleri gözlemleyerek, eski medeniyetlerin izlerini görerek, farklı kültürlerle buluşma şansını yaşadığını belirten Günay, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

''Turizm bu yönüyle, bir insan topluluğunun yetenek ve becerileri, sanatları ve gelenekleri olarak topyekun yaşam tarzını ifade eden kültürü, bir deneyim haline dönüştürmektedir. Böylece herhangi bir bilgi edinme olanağının sunmadığı kadar önemli bir fırsatı ortaya koymaktadır.

Dünya üzerinde var olan farklı kültürlerle karşılaşmada önemli rol oynayan turizm, yaşamları ve sınırları birleştiren, birbirine bağlayan ve dolayısı ile zenginleştiren bir güçtür. Bu anlamda her yıl 27 Eylül'de kutlanan 'Dünya Turizm Günü' için bu yıl seçilen tema, Turizm-Kültürlerin Buluşması özel bir öneme işaret etmektedir.''

Tarihsel süreç boyunca kültürel değerlerini koruyarak geliştiren Türkiye'nin sahip olduğu büyük mozaiğin, sanatsal, estetik, folklorik, ekolojik her türlü zenginliği de içinde barındırdığını vurgulayan Günay, şunları kaydetti:

''Üzerinde yaşadığımız bu coğrafya, 10 bin yıllık tarih akışı içinde 13 medeniyet ve üç büyük dine ev sahipliği yapmıştır. Birçok uygarlığın izlerini taşıyan ülkemiz sanatsal, kültürel ve arkeolojik birçok mirasa sahiptir. Sahip olduğu bu değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla korumaya özel bir önem vermektedir. Ayrıca sürdürülebilirliğin sağlanması için turizme kaynak oluşturan yerel, kültürel ve doğal değerlerin korunup geliştirilerek çekiciliğinin devamının sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda, ülkemiz uzun vadeli planlarını içeren, 'Türkiye Turizm Stratejisi 2023'te doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerimizi koruma-kullanma dengesi içinde yaşatılması ve özellikle kültür turizminin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi en önemli hedeflerdendir. Turizmin dünya barışına, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişime, halklar arasında yakınlaşmaya ve tüm kültürel farklılıkların korunmasına katkı sağladığı inancıyla Dünya Turizm Gününü kutlarım.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.